Edinilen bilgiye göre, kent merkezindeki Taşköprü'ye gelen 17 yaşındaki Y.K., bir süre telefonda erkek arkadaşıyla konuştuktan sonra tartışıp telefonu kapattı. Y.K., birden Taşköprü'nün üzerinden kendisini Seyhan Nehri'ne bıraktı. İki vatandaş genç kızı tutmaya çalıştı ancak yetişemedi. Bunun üzerine şahıslardan biri nehre atladı. Ancak su akıntılı ve soğuk olduğu için kızı kurtaramadı. Bunun üzerine bir kişi daha atladı.

O da kızı kurtaramayınca üçüncü kişi nehre atladı. Ancak kızla birlikte 4 kişi de suya batıp çıkmaya başladı. Genç kız sudan çıkmamak için direnince suya atlayan şahıslar da boğulma tehlikesi geçirdi. Bu arada bir fabrikada çalışan Ömer Çakıltaş (32), dolmuşla işe giderken nehirde bağıran kişiler olduğunu gördü. Dolmuştan inerek Taşköprü üzerine geldiğinde 4 kişinin suya battığını gören Çakıltaş, hemen köprüden suya atladı. Kızı ve batan 3 kişiyi birbirinden ayıran Çakıltaş, daha sonra kızı alarak kenara doğru sürükledi. Bu arada diğer 3 kişi de boğulmaktan kurtuldu. Daha sonra kız nehrin kenarına çıkartıldı. Bir süre sonra gelen ambulansla Y.K. Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çakıltaş, işe giderken 4 kişinin suya battığını gördüğünü, dolmuştan inerek nehre atlayıp hem intihar etmek isteyin kızı hem de onu kurtarmak isteyenleri kurtardığını, insanlık görevini yerine getirdiğini söyledi. Kızı kurtarmak isterken boğulma tehlikesi atlatanlar ise, kızın nehre atladığını görünce kurtarmak için atladıklarını ancak kendilerinin de boğulma tehlikesi geçirdiğini, başkasının gelip kurtardığını dile getirdiler.

Genç kızın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com

Kaynak: h7