EYLÜL VE LEYLA'NIN SESİ OLMALIYIZ

Esenyurt'da çocuk  tacizi ve istismarından büyük rahatsızlık duyan duyarlı  Esenyurt İYİ Parti Teşkilatında Esenyurt İlçe Başkanı Bülent Ural, Gülay Özgün ve Küçükçekmece İlçe Başkanı Fatma Çolak ve İlçe Başkan Yardımısı Ayşin Eda Karakoç ve çok sayıda partili vatandaşlar hazır bulundu.,

Esenyurt Cumhuriyet meydanında yapılan basın açıklamasında İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Bülent Ural misafirperverliğinle ve bayan olduğu için sözü Küçükçekmece İlçe Başkanı Fatma Çolak'a verdi. Çolak, çocuklarımızın sesi olmak için toplandık onlar tacize,tecavüze uğrarken ses çıkaramadılar susturuldular bizler bu gidişata dur deyip Eylül ve Leylanın sesi olmalıyız. Son 3 yılda 13 Bin çocuk tacize ve tecavüze uğradı. Bunları durdurmak için daha kaç cinayet işlenmelidir.Acilen yetkililerin bu vahim ve içler acısı duruma bir an önce el atmaları gerekmektedir." Ünlü düşünürün dediği gibi acı duyuyorsan canlısın ,başkasının acısını duyorsan İnsansındır hepinizi insan olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

EN AĞIR CEZALAR GETİRİLMELİ

Konuyla ilgili İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ayşin Eda Karakoç ise, bugün burada toplanmamızın nedeni son zamanlarda çocuk ölümleri, taciz, tecavüz ve cinsel istismarların giderek artmasıdır. 3 ve 8 yaşlarındaki Eylül ve Leyla'nın cinayetlere vahşice kurban gitmesi, cinsel saldırıya uğraması herkesin yüreğini derinden parçalamıştır.Toplum olarak geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı koruyamıyoruz dedi. Hükümetin acilen bu duruma "DUR" deyip, caydırıcı cezalar uygulamaya başlaması gerekmektedir. TÜİK 2015 verilerine göre, suç mağduru çocuk sayısının yılda 122 bini geçtiği , bunların % 10 oranında cinsel suçlar olduğu bildirilmektedir. Adalet Bakanlığının 2015 verilerine göre ise, yılda ortalama 17 bin dava açılmakta, bu davalar  % 55 oranında mahkumiyet ile sonuçlanmaktadır. Sonuçta yılda ortalama 8 bin çocuğun cinsel olarak istismar edildiği bildirilmektedir. Mecliste mutlak olarak kaldırılan idam süreci yerine, uygulanabilecek en ağır cezai yaptırımlar konuşulması hayata geçirilmesi gerekmektedir diye belirtti.

Basın açıklamamızı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri ile bitirmek istiyoruz diyen, İlçe Başkan Yardımcısı Ayşin Eda Karakoç,

"Vatanı korumak, çocukları korumak ile başlar. Çocukları her türlü ihmal ve istismardan korumalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır".

Ebru GÜNEYSEL- Kent YASAM

Editör: Haber Merkezi