Emniyet müdürlüğü ve zabıta müdürlüğü ekiplerinden kurulacak özel ekip, kaçak sigara satıcılarının tezgahlarına el koyup idari para cezası uygulayacak.

Batman Valiliği, seyyah tezgahlarda satılan gümrük kaçağı sigaraların insan sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekerek, bu konuda çalışma başlatıldığını açıkladı. Ülkeye kaçak olarak giren sigaraların adeta zehir saçtığını bildiren valilik, gerek üretim, gerekse depolanma koşullarının uygun olmaması nedeniyle bu sigaraların üzerinde çeşitli mantar ve küf türlerinin oluştuğunu aktardı. Açıklamada, ucuz olduğu için tercih edilen bu sigaralarda sağlık kuruluşlarınca yapılan incelemelerde saf tütünden oluşmadığı, laboratuvar sonuçlarına göre en çok tüketilen sigara markalarında küçükbaş hayvan gübresi, kömür tozu ve farklı otların tespit edildiğini belirtti. Hayvan gübresinin yakılarak içilmesinin zehir oranını en az bin kat artırdığını belirten valilik, vatandaşlardan kaçak sigaradan uzak durmalarını tavsiye etti.

Kaçak sigaraların kullanımı sonucu başta boğaz kanseri olmak üzere birçok hastalık ile zehirlenme vakalarının ortaya çıkacağı uyarısında bulunan valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bu durum valilik olarak dikkatimizi çekmiş, halkımızın sağlığını korumak amacıyla belediye başkanlığı ve emniyet müdürlüğü ile ortak çalışma kararı aldık. Emniyet müdürlüğü ve zabıta müdürlüğünden kurulacak özel ekip, kaçak sigara satanların tezgahlarına el koyabilecek, ayrıca idari para cezası uygulayacak.”

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

Kaynak: h7