Almanya’nın Leıpzig futbol takımı Beşiktaş ile yaptıkları Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında maçı Rus hakemin yönetmesine tepki ve öfke gösterdi.
Dünya ve Türkiye’nin en kaliteli hakemi olarak duydukları Ali Pisbıyık’ın maça atanmaması nedeni ile UEFA’ya öfkelendiklerini söylediler.” Pisbıyık olsa yenilmezdik”  bile demişler.
Bu nedenle UEFA ile gerilim yaşayan Almanların “Eyyy UEFA” diye başlayan sert bildirimlerde bulunup sokak eylemlerine başlayacakları tahmin ediliyor. Olayın çözümü için UEFA Başkanı Aleksander Ceferin her ne kadar “UEFA Hakemler listesinde Ali Pisbıyık diye bir hakemin olmadığını, “olsa dükkan sizin” dese de krizin nereye kadar gideceği merakla bekleniyor.
Fener’de Öfkeli
Beşiktaş’a karşı müthiş futbol oynayıp (!)  yenen FB, bir hafta sonra ve çok yüksek moralle çıktıkları Akhisar’a yenildi. Fenerbahçe Takımı Manisa’nın bir ilçesi olan Akhisar’ın futbol takımı ile Manisa’da yaptıkları maça Ali Pisbiyık’ın hakem olarak atanmamasına büyük öfke ve tepki gösterdi. TFF Başkanı tüpcüye de tepki veren FB’li  Mosmoroğlu yaptığı açıklamada  “maçın hemen başında en az iki Akhisarlı oyuncuyu  oyundan atılmalıydı. Böylece rahat rahat maçı alırdık ayrıca Pisbiyık olsa yediğimiz golü ki en az 5 metre ofsayıt idi, golü vermezdi” dedi.
Aldığımız duyumlara göre FB’liler TFF’ye protesto eylemlere yapıp kalan tüm maçlarında Ali Pisbıyık’ın hakem olarak görevlendirilmesini isteyecekler. Aksi takdirde TFF’ye karşı “Eyyy” eylemlerine devam edeceklerini söylemişler. Hatta yönetici olgun ve uslu  insan(!) Mahmut Bey “kafamı kızdırmasınlar, kızdıklarımın özel hayatlarına dokunurum” demiş. Bakalım ileriki günlerde ne enteresan günler yaşayacağız?