Gazetemizin merkez muhabiri, Başakşehir ilçemizin sorunlarını görüşmek ve konuyla ilgili röportaj yapmak için Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin’den randevu talep eder. Yaklaşık 1 buçuk 2 ay önce Kaymakamlık makamına yaptığı röportaj talebine önceki hafta Kaymakamlıktan yanıt gelir.
‘Kaymakam Bey yayın çizginizi beğenmediği için sizinle röportaj yapmayacak’ denir.
Yayın çizgimizin neyini beğenmedi acep, sayın Kaymakamımız?
Sayın Kaymakamımızın bu inisiyatifi kişisel midir veya elinde yukarılardan gelmiş kara listesi mi vardır da ondan mıdır bu anlaşılmaz tavrı?
Halkımızın haber alma özgürlüğüne (varsa böyle bir özgürlük) güveni yok mudur?
Geçtiğimiz sonbaharın sonunda Sayın Kaymakamımızın asayiş toplantısına davet edilmiş ve o toplantının sonunda ‘Başakşehir’de asayiş berkemal’ Başlığıyla bir haber yapmıştık. Sayın Kaymakamımız o zamanlar çizgimize ses çıkarmamış ve Başakşehir’de dağıtılan çok sayıda gazete sayımıza itiraz etmemişti. Yerel-kamu yöneticileri de haberin doğru olduğunu ve memnuniyetlerini kişisel görüşmelerimizde dile getirmişlerdi.
Sayın Kaymakam, size yaranmak için değil ama gazetemizi ve yayın çizgimizi iyi incelemediğinizi sanıyorum onun için şunları söylüyorum: Gazetemizde her türlü haber yayınlanıyor ve bunların içinde en çok AKP haberleri yer alıyor çünkü belediyelerin çoğu AKP’li olduğu için onlarla olan medyatik ilişkilerimiz sonucu bu sonuç çıkıyor. Belki özel günlerde verilen ilanlarda CHP ilanları daha çok olabiliyor. Nedeni ise maddi karşılığı olduğu için. Yani ‘parayı veren düdüğü çalar’ tarzı.
Gazetemizin içinde hiç abartmasız her görüşten çalışan vardır ve ne yönetim onlara müdahale eder ne de işlerine karışır. Zaman zaman işe giriş-çıkışlarda personel sayımızda bir görüşte olanlar daha fazla öne çıkmış olabilir ama tümüyle tesadüfüdür. Çünkü yönetimimizin falanca görüşte olanlar alınsın diye bir tercihi yoktur yalnızca ve yalnızca işe yarar elaman olması ana kuralımızdır.
Başakşehir Kaymakamımız Sayın Kazım Tekin, tercihinizin kişisel olduğu kesindir bizim için, kimsenin emir komuta sistemiyle gazetecilik yapmaya çalışmadığımızı kimsenin beğenmesine hizmet etmediğimizi hatırlatır lütfen düşüncenizi tekrar gözden geçirip Başakşehir Kaymakamı olduğunuzu ve görevinizin Başakşehir’e hizmet etmek olduğunu hatırlatırız.
Saygılarımla...