19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Beşiktaş’ta 16 Mayıs sabahı Atatürk Rallisi’ne katılan yelkenlilerin Beşiktaş İskelesi’nden uğurlanmasıyla başladı. Ardından Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde tarihçi yazar Sinan Meydan ile Yola Çıkış Ruhu Konferansı vardı. Sinan Meydan, katılımcılara Türkiye’nin bağımsızlık öyküsünü anlattı.

Akaretler Mustafa Kemal Müzesi önünden başlayan ‘Bağımsızlık için ilk Adım Yürüyüşü’ne ise vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve eşi Derya Akpolat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu üyeleri, Beşiktaş Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru'na bindiği noktadan denize çelenk bıraktı. Anma töreninin ardından konuşma yapan Başkan Akpolat Milli Mücadele ruhuna vurgu yaptı.

Atatürk’ün bıraktığı mirasa sahip çıkacağız diyerek sözlerine başlayan Akpolat, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da belediyemizin 'Bağımsızlık için İlk Adım Yürüyüşü'nü hep birlikte gerçekleştirdik. Tam 100 yıl önce bugün, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda ilk adım Beşiktaş’tan atıldı.

Atatürk’ün Samsun’a gitmeden önce annesine veda ettiği Akaretler’de başlayıp Beşiktaş İskelesi’nde son bulan bu kısacık yürüyüş bile, Atamızın ne şartlarda bu millet için yola çıktığını bize hatırlattı. O, inandı, çalıştı ve vazgeçmedi. Onu kimse yolundan döndüremedi. 2019 Türkiye’sinde biz, uğradığımız haksızlıklar karşısında pes etmiyorsak, kimseye hakkımızı yedirmiyorsak, bunu Mustafa Kemal Atatürk’ün örnek aldığımız mücadeleci ruhuna borçluyuz" dedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi