Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve çok sayıda partilinin ve vatandaşın katıldığı basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat şunları söyledi:

“Bu, AK Parti’nin kendi üstündeki yolsuzluklarını örtbas etmenin, kapatmanın bir operasyonudur. Ataşehir Belediye başkanımız iki sene önce Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendisi için suç duyurusunda bulunmuştur. 'Gelin hakkımda benimle ilgili çıkan haberleri soruşturunuz.' diyerek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bizzat il başkanı ile birlikte gidip başvurmuştur. Kendisi ve ailesi her seferinde her gün bir müfettişle karşı karşıyadır. Burada bir tek hedef vardır. Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediye başkanlarının başarısını, başarısız gibi gösterme operasyonudur. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur.

Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerini teslim etmeyeceklerini söyleyen Canpolat, "Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik talimatla yapılan operasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar kavga vereceğiz. Şimdi basın aracılığıyla soruyorum. İçişleri Bakanı’na, hangi evrakı istediniz de, Battal İlgezdi vermedi size? Hangi belgeyi istediniz de o belgeyi vermedi? Tehlikeli olarak görüp el çektiriyorsunuz. Bu operasyonu size yaptırmayacağız. Bütün partilileri bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum. Bütün milletvekillerini buraya davet ediyorum. Bu ülkeyi sizin keyfi yönetiminize bırakmayacağız. Biz her türlü kavgayı vermeye, her türlü mücadeleyi vermeye, her türlü bedeli vermeye Cumhuriyet Halk Partililer olarak, İstanbullular olarak hazırız. Bu, esas İstanbul’da 5 milyon oyun hayır çıkmasının bedelidir. Siz ne yaparsanız yapın, İstanbul'u alacağız, sizi de seçimle göndereceğiz. Dünyanın her yerinde saldırıların katmerli arttığı dönem faşizmin ayak seslerinin geldiği dönemdir. Biz bu ülkeyi faşistlere ve faşist diktatörlere teslim etmeyeceğiz. Bunun kavgasını sonuna kadar vereceğiz.”

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay:

“Bu bir hukuk garabetidir. Bir idari skandaldır, bu skandala seyirci kalmayacağız. Battal İlgezdi 2009 yılının Mart ayından beri Ataşehir halkına hizmet ediyor. Bütün Ataşehirliler bilir ki 9 yıldır personelden çok savcılar, müfettişler gelmiştir bu belediyeye. Hiçbir yerde en ufak bir suç unsuruna rastlanılmamıştır. Bugün yaşanılanların tam adı şudur ki; Yavuz hırsız ev sahibini bastırmak istemiştir. Buna ne Türkiye ne Ataşehir izin vermeyecek.”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi:

BAŞIM DİK, ALNIM AÇIK VE BURDAYIM

“Belediye Başkanı olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdim. Kendini şikayet eden ilk ve tek belediye başkanı benim. Bu iddiaların tamamı yargıya taşındı ve her defasında beraat kararı verilmiştir. Evrakları karatıyormuşuz, yargı elinizde medya elinizde varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Kararttığımız hiçbir şey yok bu bir siyasi süreçtir, hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Belediye Başkanı olarak verilmeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık, yüzüm ak, ben buradayım” dedi

Kent YAŞAM Gazetesi

Editör: Haber Merkezi