İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Silivri İtfaiye İstasyonu'nda verilen iftar, itfaiyeci ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. Grup Amiri Cemalettin Budak ve Onbaşı İlker Güncavar, iftar yemeğine katılan davetlileri kapıda karşıladı.

İtfaiye İstasyonunun bahçesinde verilen iftar yemeği samimi ve sıcak bir ortamda başlayarak, oruçların açılması ve duaların edilmesiyle devam etti.

“BURASI İTFAİYECİLERİN EVİ GİBİDİR”

İtfaiye Grup Amiri Cemalettin Budak, yaptığı konuşmada: “Burası itfaiyecilerimizin işyeri olmakla beraber aynı zamanda evi gibidir. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yemeğimize, sizler de itfaiyecilerin aileleri olarak evinize hoş geldiniz.” diyerek davete katılanlara teşekkür etti. İtfaiye erlerinin yaptıkları görevlerin zorluklarının ve öneminden bahseden Budak, sürekli tetikte bekleyen personelin strese ve güvene dayalı bir hizmet verdiğini ifade ederek personel arasında kaynaşmayı sağlayacak bu ve benzeri iftar programlarını tekrarlayacaklarını söyleyerek ‘biz büyük bir aileyiz’ dedi.

Silivri İtfaiye İstasyonunun bahçesinde yapılan, oldukça samimi ve sıcak bir ortamda geçen iftarda pek çok itfaiyeci ailesi birbirleri ile tanışma fırsatı buldu. Çocuklar ise yapılan yangın tatbikat gösterileri, spor faaliyetleri gönüllerince eğlendiler.

Yemeğin sonunda İtfaiyeciler tarafından ailelerine çiçek takdim edilirken, çocuklara da çeşitli hediyeler verildi.

Senay GÜNCAVAR BADUR- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi