23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan bir programla açılışı yapılan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Selçuk Biber, kamuya ait alanların halkın kullanımına açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 24 Haziran’da yapılacak seçime ilişkin katılımcılara seslenen Biber, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Yüzde 70 oy oranı ile iktidar oldukları Bakırköy’den, yüzde 90 oranında bir başarı beklediğini söyledi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, uzun bir hukuk mücadelesinin ardından alanın halka kazandırıldığını söyleyerek, kapalı alanda Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi, İsmail Hakkı Tonguç Etüt Merkezi, Nene Hatun Çocuk Evi, Bakırköylüler Evi’nin açılışını yaptı. Alanda bulunan yaklaşık 120 metrekare binaya da Cumhuriyet Evi adı verildi. Cumhuriyet Evi içerisinde bulunan her odanın da ayrı isimlerle ve işlevlerle açılması dikkat çekti.

Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi, İsmail Hakkı Tonguç Etüt Merkezi, Nene Hatun Çocuk Evi ve Bakırköylüler Emekliler Evi olarak açılan 120 metrekare olduğu söylenen alanın demokrasi, aydınlanma ve cumhuriyet için mevzii olacağını belirten Kerimoğlu, “Kreşte yetişen çocuklar, etüt merkezinde ders çalışan gençler aydınlanmanın, Atatürkçülüğün neferleri olacaktır. Bu vesileyle; toprağı vatan yapan, anti emperyalist mücadeleyle emperyalistleri denize döken, hanedanlıktan ve kuldan yurttaş yaratan başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle ve özlemle anıyoruz.” dedi.

Çalışmalarında kendisine yardım ve desteğini esirgemeyen tüm muhtarlara, STK’lara, bilgisayar, kitap bağışlayan hayırseverlere teşekkür eden Başkan Bülent Kerimoğlu, ayrıca CHP Bakırköy İlçe Başkanı’na, Kadın Kolu ve Gençlik Kolu Başkanı’na da ayrıca teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi