BAĞCILAR- 2017-2018 eğitim öğretim yılının 1. Dönemi bugün sona erdi. Yurt genelinde olduğu gibi Bağcılar’da da özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Aşık Veysel İlkokulu’nda düzenlenen “Yarıyıl karne dağıtım” töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık yaptığı konuşmada “30 yıldır benim bir hayalim var. 20 ve 25’er kişilik sınıfların olduğu ve sabah 9’da başlayan derslerin 5’e kadar okulundevam ettiği bir hale geliriz inşallah. Tatilde en az bir tane hikaye kitabıokuyun ve öyle gelin ki çok ilerilere gidelim. Çok çalışın” dedi.

‘BAŞARI BİRLKTE GELİR’

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan ise “Karne her zaman heyecan vesilesi olmuştur. Karnelerin alınmasından sonra çıkılacak olan 15 günlük tatil hem öğrencileri hem anne babaları dinlendirecektir” şeklinde konuştu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Bağcılarımızda güzel bir aile ve sevgi ortamı oluşturan bütün Milli Eğitim ailemizi tebrik ediyorum. Başarının hep birlikte geldiğini biliyoruz. İnşallah Bağcılar’ın tekli eğitime ilk geçen ilçelerimizden biri olacağına inanıyorum. Eğitim camiamızı, velileri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLER MEST ETTİ

Konuşmaların ardından 1-A sınıfı öğrencileri folklor gösterisi ardından da Anasınıfı öğrencileri artık malzemelerden oluşturdukları giysileri giyip defile yaptı. Defile ve folklor gösterisi izleyenleri mest etti. 2-E sınıfı öğrencisi Deniz Kurtulmuş “Ziller Çalacak” isimli şiir okurken özel eğitim sınıfı öğrencileri de işaret diliyle bir gösteri yaptı. Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri protokol tarafından verildi. Karnelerini alan öğrenciler sevinçlerini yakınlarıyla paylaşırken büyük bir coşku yaşadılar.Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Musa Uzun, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi