Şişli Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda görüşmeye açılan Şişli Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan ve 2020 yılı Performans Programı oy çokluğuyla kabul edildi. Plan hakkında konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ‘İnsan odaklı hazırlanan stratejik planımız Şişli’yi bir kültür ve sanat merkezi haline getirecek, Şişlili yurttaşlarımız kültürle, sanatla yeniden buluşacak. Şişli’de hamaset siyaseti yapmanın zamanı bitmiştir. Şişliyi eşit hizmet ve temiz siyaset anlayışıyla yönetecek, Şişlili hemşerilerimizin tek kuruşunu boşa harcamayacağız. Şişlimiz için hayırlı olsun ’ dedi.

Özata; Plan daha somut olabilirdi

DSP adına söz alan meclis üyesi Bayram Özata ise, Türkiye’nin, İstanbul’un ve Şişli’nin en önemli sorunlarından biri olan deprem ile ilgili stratejik planda bir çalışma görmediklerini ve bu konu ile ilgili de çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu belirten Özata, ‘Depremin hesaplanmadığı bir plan plansızlığın kendisidir. Şişli’nin tarihini anlatan değil Şişli’nin tarihine ne katılacağına anlatan bir plan beklerdik. Yatırım adına da plan da herhangi bir şey göremedik. Soyut kavramlarla hazırlanan bir plandır. Önümüzde beş yıllık bir dönem var. Bu dönemde yapılacak güzel şeylerden hepimizi mutlu edecektir’ diye konuştu.

Öztürk; Zamansal olarak ret oyu vereceğiz

Meclis toplantısında AK Parti Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Mehmet Öztürk ise ‘Ya Allah Bismillah’ diyerek Fırat’ın doğusuna yapılan operasyonun başarıyla sonuçlanması dileğinde bulunduktan sonra, 2019’a kadar Şişli Belediyesi’nde yapılan stratejik planların sadece kağıt üzerinde kaldığını bu kez yapılan planın kağıt üzerinde kalmaması temennisinde bulundu. Öztürk, Şişli Belediyesi’nin kaynaklarının Şişli dışında fütursuzca kullanıldığını belirterek, ‘Bugün Şişli Belediyesi tefecilerden borç para alacak duruma gelmiştir. Şişli’yi yönetenler rant kavgası yüzünden mahkemelere kadar düşmüş ve ülke gündemini meşgul etmişlerdir. Dileriz bundan sonra bu tür tatsız olaylar bir daha yaşanmasın. 2019 yılının Şişli’sinde çöpler toplanmamış, maaşlar ödenmemiştir. Tüm bu sebeplerden belediyemizin stratejik planına zamansal olarak hayır diyeceğiz’ dedi.

Belediyeye yeni bir kuruluş DGC

Muhalefetin ‘Önerilerimize başvurulmadı’ şeklindeki değerlendirmesini de yanıtlayan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ‘Hepiniz biliyorsunuz ki İstanbul’da AK Partili beledilerde hiç kimse planların hazırlanması aşamasında muhalefetin görüşlerine başvurmuyor. Biz bunu bilmemize rağmen tüm gruplardaki meclis üyesi arkadaşlarımıza çağrıda bulunduk. Ancak bize ulaşan her hangi bir öneri olmadı’ dedi. Stratejik planın oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesine geçildi. Görüşülen maddeler arasında DGC Turizm ve Mobilya Ticaret A.Ş ünvanlı şirketin belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere Şişli Belediyesi’ne şartsız bağış olarak kabulü hususunda Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi