Geçtiğimiz hafta yapılan Bakırköy Kent Konseyi toplantısının ardından, kahvaltılı toplantıya tepki gösteren Bakırköy Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin, “Bakırköy Sahipsiz” dedi.
Toplantının ne amaçla toplandığını anlamadığını ifade eden Şahin, “Sanki Bakırköy sadece Ataköy mahallesinden ibaretmiş gibi başka tek bir sorun konuşulmadı. Ataköy sahilde yapılan her bina için defalarca yürüyüş yaptık, kaç kişiydik. Hastane için yürürken kaç kişiydik. Nerde bu Ataköylüler. Neden Bakırköy’e sahip çıkmıyorlar” diye sordu.
Bakırköy Kent Konseyi’nin ilk defa yaptığı bir toplantıda Bakırköy’ün tüm mahallelerini konuşması gerektiğini söyleyen Muhtar Nihat Şahin, benim mahallem neden konuşulmadı. Gündemde SSK Doğum evi hastanesi var, yıllardır okulumuz yok diye bağırıyorum. Neden kimse ilgilenmez” dedi.
Bakırköy’de 400 civarı sivil toplum örgütünün olduğunu söyleyen Şahin, “Bana göre bunlar tabela derneğidir. STK’larla birlikte yapılan bu toplantıda da kahvaltısını yapan gitti, kalanların çoğu da konuşmaları dinlemedi. Ama sorsan hepsi Bakırköy’ün sahibiyiz der. Bakırköy sahipsiz” diyerek isyan etti.
Sadece çelenk koyma törenlerinde, kahvaltılı toplantılarda, açılışlarda, yemeklerde ve rakı balığın olduğu yerlerde katılımcı sayısının çok olduğunu sözlerine ekleyerek açıklamalarına son veren Nihat Şahin, “İş eyleme gelince 30-40 kişiyi geçmiyor sayı. Bakırköy’de Sivil Toplum kuruluşları var denilmesin. Bakırköy sahipsizdir” diyerek konuşmasına son verdi.
Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi