Yerel seçimler öncesinde İstanbul siyasetinde gelişmeler yaşanıyor. DEVA Partisi'nin İstanbul ilçeleri kurucu başkanları toplu şekilde istifa etti.

İktidar medyasının Özgür Özel güzellemelerinin sebebi ne? İktidar medyasının Özgür Özel güzellemelerinin sebebi ne?

İstanbul Eser Premium Hotel'de yapılan basın açıklamasıyla birlikte Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis KAHRİMAN, Zeytinburnu kurucu İlçe Başkanı Ahmet BİLGİÇ, Sancaktepe kurucu İlçe Başkanı Mutalip GEÇER, Bahçelievler Kurucu İlçe Başkanı Av. Tarık ÖZAYDIN, Esenler kurucu İlçe Başkanı Dr. Ahmet YÖNEY, Sultanbeyli Kurucu İlçe Başkanı Orhan AKTAŞ, Fatih Kurucu İlçe Başkanı Celalettin BULUNMAZ, Sultangazi İlçe Başkanı Tarkan YOLAT, Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Eda Ateş ADIYEKE, Bağcılar İlçe Başkanı Erkan ŞANLI, Esenyurt İlçe Başkanı Mehmet İNAN, Beylikdüzü İlçe Başkanı Önder KARABURUN, Silivri İlçe Başkanı Fatih DEMİR istifa ettiklerini açıkladılar.

“DEVA PARTİSİ’NDE SİYASET YAPMA ZEMİNİMİZ KALMAMIŞTIR”

13 ilçe başkanı adına söz alan ve basın bildirisini okuyan Fatih Kurucu İlçe Başkanı Celalettin Bulunmaz şunları söyledi;

“Demokrasi ve atılım; genel başkanımızın iddiası buydu. Mahallelerden ilçeye kadar tüm birimleri kurduk kısa sürede. İlçelerde yüzlerce çalışma gerçekleştirdik. Ailelerimizden feragat ettik ve heyecanla çalıştık. Yaşadığımız olaylar, partimizin kuruluş ilkelerinin sadece sözlerde kaldığını gösterdi. Partimizin kuruluş ilkelerine aykırı, teşkilatlara danışılmadan ve istişareden uzak birçok kararlar alındı. En kötüsü de umutlarımız yok oldu. Sayın Ali Babacan’ın sahip çıktığı kişiler daha önce birlikte siyaset yaptığı arkadaşları oldu. Bu arkadaşların vekilliği adına ittifak da seçim de riske atıldı. Parti yetkilileri de bunları görmezden geldiler.

Geldiğimiz noktada genel başkan ve üst yönetime güvenimiz kalmamıştır. Yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktık ama bırakın yeniyi eskiden daha da kötü bir siyaset kaldı bize. Sorunları parti içinde çözme çabamız sonuçsuz kaldı.

Sonuç olarak DEVA Partisi’nde siyaset yapma zeminimiz kalmadı. İlçe başkanları olarak partimizden istifa ediyoruz. Çalışan ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Biz bugün olduğu gibi yarın da ülkemiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. “

Editör: Anıl Kılıçlı