Kısa adı AGD olan Anadolu Gençlik derneği ülke çapında bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Siyer-i Nebi yarışması düzenliyor. AGD Arnavutköy şube Başkanı Adem Akgül, Arnavutköy şube merkezinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında düzenlenecek yarışma ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Akgül,  yarışmayı düzenleme amaçlarının son yıllarda ülkemiz gençliği arasında yaygınlaşan uyuşturucu, sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan gençliğin korunması olduğunu söyledi.


Amacımız Gençliği Peygamber sevgisini ve yaşayışını aşılamak

Adem Akgül ilçe binasında yaptığı açıklamada, “dernek olarak gayelerinin evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında, tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı, kardeşliğin, merhametin ve sevginin yaygınlaştırılmasında emek sahibi, adaletin tesisinde kararlı, bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmektir” diye sözlerini sürdüren Akgül, dernek hakkında şu kısa anekdotu verdi; “Anadolu Gençlik derneğinin dünyaya yeniden yön verecek, kurtların kapmaya niyetlendikleri kuzulara hangi nehrin kenarında olursa olsun kol kanat gerecek, kardeşlik anlayışı ile coğrafyamızı bir ve bütün tutacak kadroların harmanlandığı etkin bir teşkilattır” dedi.

Efendimizin izinde Bir Gençlik

“Bir çiçekle bahar gelmez, ama her bahar bir çiçekle başlar sloganı ile yola çıktıklarını kaydeden AGD Arnavutköy Şube Başkanı Adem Akgül, yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceğinin de altını çizdi. Arnavutköy ilçesindeki öğrencilerden şu ana kadar yarışmaya katılmak için yaklaşık 2000 kişinin müracaat ettiğini belirten Akgül, bunun gurur verici ve gençliğimiz açısından ümit verici bir gelişme olduğunu savundu. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin 31 aralık “Mekkenin Fethi” gecesinde dağıtılacağını kaydeden Akgül, “Her gencin yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçek olduğunu, susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiç bir gencin feda edilemeyeceğini ve her gencimizin baharı getirecek çiçeğin tohumuna benzetti.


Cumartesi günü sabah ilçe merkezinde yerel medya mensupları ile bir araya gelen AGD Arnavutköy şube başkanı Adem Akgül, “son yıllarda gençler arasında artan uyuşturucu bağımlılığı, alkol, sigara ve kötü alışkanlıklarının her geçen gün yaygınlaştığına dikkat çekti. Akgül, tüm gayret ve çalışmalarının “gençliğimize  peygamber sevgisini, yaşayışını, adalet ve Allah korkusunu yerleştirmenin gayreti içerisinde olduklarını” söyledi.

Orhan Şimşek / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi