Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sergilenen Kerbela adlı tiyatro oyununu izleyenler, asırlarca önce yaşanılan acı olayın etkisini bir kez daha hissedip gözyaşı döktü.


Muharrem ayı nedeniyle oruç tutan vatandaşlar bu akşam Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde verilen iftarda oruçlarını açtı. Belediye Başkanı Şükrü Genç ile CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve belediye meclis üyelerinin yanısıra yedi yüz civarında vatandaşın katıldığı iftardan sonra Kerbela adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Cengiz Tokdemir'in yazıp, yönetip, oynadığı Kerbela adlı oyun başlamadan önce davetlilere bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yüzlerce yıl önce yaşanan bu acı olaydan ders alarak bir daha böyle olayların yaşanmaması için çaba harcamalıyız. Özellikle de Müslümanların birbirlerini bu kadar katletmesinin bir anlamı var mıdır, herkes bunu birbirlerini bir sorsun. Ankara’da yaşanan katliamın, Kerbela’daki katliamdan ne farkı var? Bu ayın her bir gününü değil, her bir dakikasını, Yezid zihniyetinin yenik düşmesi için, kavgayı değil uzlaşıyı, fesatı değil dostluğu hakim kılacağımız bir ortamı yaratmak için harcamalıyız” dedi.

Daha sonra Hz. Muhammed’in kızı Fatıma ile Hz. Ali’nin oğlu Hüseyin’in yakınlarıyla birlikte katledildiği Kerbela adlı tiyatro oyunu sergilendi. Oyunu izleyen birçok kişinin duygulanarak ağladığı görüldü.

(Tuncay DAĞLI-Sarıyer Kent)

Editör: Haber Merkezi