Okmeydanı Cemevi’nde düzenlenen Aşure programına, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik, Beyoğlu İlçe Başkanı Muharrem Bulut, CHP İstanbul Milletvekili Adayları Didem Engin, İnan Güney, Yüksel Mansur Kılıç, Hilmi Yarayıcı, Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Beğenmiş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


 Programda bir konuşma yapan Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin, ‘Yenden bir Muharrem ayı yeniden bir Kerbela matemi, yeniden bir aşure lokması için bir aradayız. Bu yılda da acılarımız artarak ve katlanarak çoğaldı. Kerbela katliamını tam da Muharrem ayında, tam da matem günleri başlarken Ankara’da yeniden yaşattılar bizlere. Tıpkı Suruç’ta, Roboski’de, Soma’da, Gezi’de, Gazi’de, Madımak’ta, Maraş’ta, Çorum’da olduğu gibi. Zaten hiç unutturmuyorlar ki. Biz bu zulüm ve acılar karşısında dik duracağız, yılmayacağız, susmayacağız. Hz. Hüseyin efendimiz ne demiş, ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ diye konuştu.


 Şahin son olarak, ‘Bugün, burada dağıtacağımız aşure lokması da, Kerbela şehitleri için tutulan matem orucunun 10. gününde İmam Zeynel Abidin’in sağ kurtulduğunun haberi üzerine dağıtılan lokmadır. Bu lokmamız aynı zamanda Suruç’ta, Ankara’da ki barış ve kardeşlik şehitlerimizin ve dünyanın her yerindeki zulüm altında ezilenlerin, mazlumların lokması olsun. İmam Hüseyin için gözyaşı dökenlerin, onun yoluna hizmet edenlerin, hak ve adalet için direnenlerin de lokması olsun. Hak hizmetimizi kabul etsin, on iki imam katarına, İmam Hüseyin dergâhına yazılsın’ dedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM  

Editör: Haber Merkezi