Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar bir dizi temasta bulunmak ve 30. Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı’na katılmak için İsrail’e gitti. İsrail’de yoğun bir görüşme trafiğinde bulunda Hazinedar, konferansa katılan mevkidaşları ile tek tek görüşerek sosyal belediyeciliği ve projelerini anlattı.



YENİLİKÇİ UYGULAMALARI YERİNDE İZLEDİ

İsrail’e giden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, burada 30. Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı’na katıldı. Başta New York Belediye Başkanı olmak üzere Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar dâhil 29 farklı ülkeden belediye başkanlarının katıldığı konferansta “Akıllı Şehirler” konuşuldu. Türkiye’den katılım gösteren tek Belediye Başkanı olan Hazinedar, İsrail’in önemli şehirlerinde akıllı şehircilik ve insan hayatını kolaylaştıran yenilikçi uygulamaları yerinde izledi. Hazinedar, incelemeler sırasında Beşiktaş’taki yeniliklerini ve projelerini buradaki mevkidaşlarına anlattı. Belediye başkanları Hazinedar’ı büyük bir ilgiyle dinledi. Hazinedar, Yoqneam Belediye Başkanı Simon Alfasi'nin verdiği resepsiyona da katılarak akıllı şehir uygulamalarını mevkidaşları ile konuştu. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Hazinedar, Alfasi’ne Beşiktaş’ı simgeleyen “Rengarenk Beşiktaş” isimli kitabı hediye etti.


SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI

Hazinedar’ın bu görüşmeden sonraki programı da yoğundu. Beraberindeki heyet ile birlikte önemli ziyaretlerini sürdürdü. Hazinedar bir sonraki ziyaretini 30. Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı’na destek veren Amerikan Yahudi Kongresi Başkanı Jack Rosen ile gerçekleştirdi. Hazinedar, Rosen’a “Rengarenk Beşiktaş” isimli kitap ile Türk kültürünü yansıtan bir Türk Kahvesi takımını hediye etti. Hazinedar, temaslarında Beşiktaş’ı ve Beşiktaş’taki sosyal belediyeciliği de anlattı. Hazinedar, daha sonra yoğun bir görüşme trafiğinde bulunarak ziyaretlerini sürdürdü. Başkan Hazinedar, sırasıyla İsrail Belediyeler Birliği Başkanı Haim Bivas, Ahmediye Müslüman Cemaati Genel Sekreteri Muad Oudeh, Haifa Belediye Başkanı Yona Yahav ve Senegalli mevkidaşı Abdoulaye Balde ile görüştü. Senegalli mevkidaşı ile ayrıca Beşiktaşlıların gönlüne taht kuran futbolcu Demba Ba’yı da konuşarak forma hediye etti.



FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 

Editör: Haber Merkezi