Sarıyer Belediyesi ve AÇEV, çocuk eğitimi ve bakımı konusunda daha bilinçli babaların topluma kazandırılması için kolları sıvadı. Gruplar halinde eğitim alan babalara, program sonunda sertifikalarını çocukları verdi.

Sarıyer Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) işbirliğiyle gerçekleşen ‘Baba Destek Programı’ kapsamında, eğitim programına katılan babalara sertifikaları verildi. Bahçeköy Mehmet Sönmez Gündüz Bakımevi’nde yapılan törene Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.

Sertifikalarını çocuklarının elinden alan babalar, çocuk gelişiminde aktif rol oynayacak olmalarından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Sertifika törenine aileleriyle gelen kursiyerler, çocuklarını bir an olsun kucağından indirmedi.

PROGRAM NASIL UYGULANIYOR?

Eğitimlere katılan annelerin taleplerinden ve babaların çocuklarının gelişimindeki öneminden yola çıkarak geliştirilen program gruplarla, haftada bir gün, iki buçuk saatlik oturumlar halinde yapılıyor. Her hafta farklı bir konunun işlendiği uygulamada; ‘babanın çocuk gelişiminde rolü, aile tutumları, çocuğu dinleme ve anlatma, olumlu davranış geliştirme, çocuğun bilişsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve cinsel gelişimi, okul-arkadaşlar ve baba, çocukla kaliteli zaman geçirme ve oyun, yaşam zorlukları ve baba, çocuğun sorumluluk kazanması ve cinsel sağlık’ gibi konular masaya yatırılıyor. Daha sonra babaların eşlerine de iki oturum yapılarak program annelere de uygulanıyor.

Baba Destek Programı ilk olarak Hatemoğlu’nda öğretmenlik yapan eğitimci Cemal Çakmak tarafından uygulanmaya başlamış daha sonra Sarıyer Belediyesi ile işbirliğine gidilerek programın kapsamı genişletilmişti..

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi