Sarıyer Belediyesi tarafından kurulan ve gençlerin üniversite sınavına hazırlanmasına destek veren Sarıyer Akademi’de eğitim gören öğrencilerin velileriyle buluşan Belediye Başkanı Şükrü Genç, eğitim alanında büyük eksiklikler bulunduğunu belirterek, “Gelişiyoruz fakat bu yeterli değil. Eğitime gerekli önemi vermiyoruz. Aklımızda bir eksiklik yok ama eğitimsiz bir toplumuz. Biz burada eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

Sarıyer Akademi’de gerçekleştirilen 2018 yılının ilk veli toplantısında, kurumun sınav başarısından, verilen eğitime, kullanılan kaynaklardan, rehberlik hizmetlerine kadar birçok konuda aileler bilgilendirildi.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıya katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, veli ve eğitmenlere hitaben yaptığı konuşmada, eğitimli toplumun önemini vurguladı. Başkan Genç, Türkiye’nin yurtdışında yetişen önemli isimleri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Eğitimli bir toplum oluşturmak için tüm gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Çocuk eğitiminde ailelerin evdeki rol modelleri, çocuklarına yön vermeleri açısından çok önemli. Gelişiyoruz fakat yeterli değil. Halen bir sürü sıkıntı var. Eğitime gerekli önemi vermiyoruz. Eğitimsiz bir toplumuz. Biz burada eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya çalışıyoruz. Tüm çabamız bu..”

Sarıyer Akademi’nin Özel Sarıyer Belediyesi Destek Eğitim Kursu adıyla Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlandığını söyleyen Akademi Koordinatörü Sami Görey de, Sarıyer Belediyesi’nin kendi bünyesinde açtığı bu nitelikli kurumun bir ilk olması nedeniyle kendilerini gururlandığını söyledi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi