ÇYDD’nin İstanbul’daki en aktif şubelerinden olan Sarıyer Şubesi’nin organizasyonunda, Dernek Başkanı Gül Çağlayan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte “Paket Servis” adlı tiyatro oyununu izleyen bir grup üniversite öğrencisi, kendi aralarında tanışıp, kaynaşma fırsatı buldu.

Dernekten burs alan öğrencilere her yıl yenilerinin eklendiğini belirten ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan, “Bu öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlere gruplar halinde katılıp, hem kendi aralarında hem de dernek yöneticileriyle kaynaşmaları için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Sinema ve tiyatro izleme, anma günleri, dinletiler, sergi ve geziler düzenlenme bunlardan bazılarını oluşturuyor. Değişik şehir ve ailelerden gelen geçlerimiz okullarından mezun olsalar bile ne derneğimizden ne de arkadaşlarından kopuyorlar. Her biri ülkemizin çağdaş, Atatürkçü, laik bireyleri olarak topluma karışıp, vatan, millet için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyor. Bizler de hem dernek olarak hem de bireysel anlamda onların yanında oluyor, destek veriyoruz. Katkılarından dolayı dernek üyesi tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

ÇYDD Sarıyer Şubesi önümüzdeki Mart ayı içinde Çanakkale Şehitliği’ne bir gezi düzenleyip, 16 Mart’ta Sarıyer Belediyesi ile ortaklaşa Çanakkale Destanı adlı resim sergisi, şiir dinletisi ve söyleşi etkinliğini gerçekleştirecek.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi