Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ülke genelinde binlerce öğrenciye burs vererek, gençliğin geleceğe donanımlı ve eğitimli bireyler olarak hazırlanması için çaba harcıyor.

Bu yıl Türkiye genelinde 45 bin öğrencinin burs almak için müracaat ettiği ÇYDD’nin Sarıyer Şubesi’ne de çok sayıda öğrenci aynı amaçla başvurdu. ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı emekli öğretmen Gül Çağlayan başvuruda bulunarak gerekli belgelerini teslim eden öğrencilerle yapılan mülakat sonrası 130 üniversitelinin daha burs alma hakkı kazanacağını söyledi. Çağlayan 10 ay süresince her öğrenciye ayda 250 TL burs vereceklerini belirtti.

ÇYDD Sarıyer Şubesi’nden burs alan 75 de lise öğrencisi olduğunu söyleyen Gül Çağlayan, “Liselilere iki taksit halinde, Aralık ve Şubat aylarında 700’er TL ödemede bulunuyoruz. Bu yıl dernek şubemizden burs alacak toplam öğrenci sayısı 300 civarında olacak” dedi.

HAYIRSEVER İNSANLARDAN BAĞIŞ TOPLUYORLAR

Öğrencilere verilen burs paralarını dost ve arkadaşları ile iş insanları ve kuruluşlardan bağış olarak topladıklarını ifade eden Gül Çağlayan, “Bağışların yanısıra katıldığımız kermeslerde sattığımız eşya ve kitaplardan elde ettiğimiz geliri de burs için kullanıyoruz. Hayırsever insanlarımızdan dileğimiz lütfen desteğe ihtiyacı olan gençlerimizin eğitim masraflarına katkıda bulunsunlar. Herkes bir çocuk okutsun. Bir kişinin imkanı yetmiyorsa, iki kişi, üç kişi bir araya gelip bir öğrencinin okul masraflarını karşılasın, eğitime destek versin. Kendilerine teşekkür etmenin yanısıra oturdukları binanın girişine bile “Bu binada öğrenci okutan insanlar yaşıyor” yazan tabela asarız” dedi.

“LÜTFEN EĞİTİME DESTEK VERİN”

Burs vermek isteyen hayırsever kişi ve kuruluşların kendileri ile iletişim kurmalarını isteyen Gül Çağlayan, “İnsanlarımız, kime burs vermek istiyorsa buradan seçebilme imkanları da var. Verilecek burs miktarı ÇYDD’nin banka hesabına yatırılıyor ve ödeme her ay otomatik talimatla öğrencinin hesabına geçiyor” diye konuştu.

Öte yandan üniversite ve lise öğrencilerinin eğitim masraflarını karşılamaya katkıda bulunmak için burs veren ÇYDD’nin Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan ile dernek üyesi arkadaşları evlerinde diktikleri bez çantaları, silgi bezlerini, masa örtüsü ve benzeri ev eşyaları ile yeni ya da kullanılmış kıyafetleri kermeslerde satarak derneğe gelir sağlıyorlar. Özverili ve gönülden gelen bir çalışma yürüten ÇYDD üyelerinin bu fedakarlığının bilincinde olan bursiyer öğrenciler de derslerinde başarılı olmanın yanısıra düzenledikleri kültürel ve sosyal etkinliklerle de göz dolduruyor.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi