Tek amaçları birkaç öğrenciye daha burs vermek, tek hedefleri topluma daha fazla eğitimli genç kazandırmak, tek düşünceleri Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, aydınlık bir geleceğe doğru yürümesi için çalışmak, çabalamak ve çağdaş yaşama emek vermek.

Onlar eli öpülesi kadınlar, onlar saygıdeğer, özverili ve fedakar insanlar. Onlar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sarıyer Şubesi Başkanı Gül Çağlayan ile yoldaşları..

Büyük bölümü üniversitede okuyan yüzlerce öğrenciye düzenli olarak burs sağlayan ÇYDD Sarıyer Şubesi Başkanı Gül Çağlayan ile dernek üyesi arkadaşları bir süredir gönüllü bir çalışma yürütüyor. Kendi imkanları ile aldıkları ya da bağışlanan kumaşları bez torba haline getiren çağdaş kadınlar, bunları kermeslerde düşük ücretle satıp, yapılan bağışlarla derneğe gelir elde ediyorlar.

Sarıyer Belediyesi’nin Bahçeköy’deki Ord. Pror. Fahrettin Kerim Gökay Yaşlı Gündüz Bakım Evi’nde kendilerine tahsis edilen bir odayı atölye haline getiren ÇYDD’nin gönüllü kadınları burada torba dikip, öğrencilere burs parası kazanmak için çalışıyorlar.

Tek amaçlarının ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere biraz daha fazla burs vermek olduğunu söyleyen ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan, “Çalışmalarımız için bize oda tahsis eden Sarıyer Belediyesi’ne, dikiş makinası ve kumaş bağışlayan hayırsever insanlarımıza teşekkür ederiz. Derneğimize verilen destek, toplumumuza aydın, çağdaş, Atatürkçü gençler kazandırılması için veriliyor demektir. Bu konuda yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi