Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Gastronomi Kulübü - Okul - Sektör Buluşmaları ve Yemek Yarışması” etkinliğinde okulda edindikleri teorik ve pratik bilgilerini ortaya koyan maharetli öğrencilerden en güzel yemeği yapan Agah Ata Türkekul ileTaha Kurşun birinci oldu.

Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, turizm otelcilik alanında verdiği eğitimin yanısıra öğrencilerini sektörün değişik etkinlikleriyle tanıştırmaya devam ediyor.

Okulda her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı bir yarışma düzenlendi ve Gastronomi Kulübü öğrenci ve öğretmenlerinin katkısıyla “11. Sınıflar Arası Yemek Yarışması” gerçekleştirildi. Gastronometro şefleri Vedat Demir ile Murat İlke Özipek’in jüri olarak görev yaptığı yarışmada birinciliği Agah Ata Türkekul ve Taha Kurşun adlı öğrenciler elde ederken, Mert Peker-Kadir Alaoğlu ikinci, Hamza KulakçıI - Taha Kurşun da üçüncü oldu.

Yarışmanın ardından düzenlenen ‘Okul Sektör Buluşmaları’ söyleşisinde ise tecrübeli şefler, genç şef adaylarının sorularını cevapladı.

Okulda verilen mesleki eğitim-öğretime paralel olarak gerçekleştirilen sosyal faaliyetlerin devam edeceğini söyleyen Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Müdürü İbrahim Halil Kahraman, “Daha önce birincisini düzenlediğimiz “Okul- Sektör Buluşmaları” kapsamında davet edilen Pizza Ustaları ve Aşçıları Birlikteliği Derneği Başkanı Yavuz Hoşkal ile bir söyleşi yapmıştık.Bugün de Gastronometro’nun değerli şefleri Vedat Demir ile Murat İlke Özipek’i öğrencilerimizle buluşturmaktan mutlu olduk” dedi.

Moderatörlüğünü Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sedat Özdemir’n yaptığı söyleşi sonunda yarışmada dereceye giren öğrencilere jüri üyeleri tarafından hediyeler verildi. Okul Müdürü İbrahim Halil Kahraman da jüri üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

Tuncay DAĞLI/ Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi