Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Başkan yardımcıları, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve Engelliler Komisyon Başkanı Hasip Çiçekli, Okul müdürleri, Öğretmenler ve Velilerin katılmış olduğu tanıtım toplantısında konuşan Dr. Erhan Erol, “Öncelikle böyle güzel bir proje için Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak katkıda bulunmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum. Eskiden bu özel çocuklarımız bugünkü imkânları bulamıyorlardı. Biz dokuz sene önce bir çalışma yaptık. Sonuç olarak bu çocuklar, bu insanlar yok sayılıyor. Birçok aile evinde engellisi varsa onu dışarı çıkarmaktan bile çekiniyor. Sanki bir suçmuş gibi davranıyorlar. Toplum buna hazır değildi, kamu kurumları buna hazır değildi, devlet buna hazır değildi, millet buna hazır değildi. Biz hızla mesafe kat ediyoruz, artık devletimiz, yerel yönetimlerimiz bu ülkede yaşanır şekilde özel eğitim fırsatları ve imkânları sunmaya çalışıyor. Yeterli mi, değil. Daha iyileri olacak. Bu bir suç değil, bu bir kader. Ana-çocuk sağlığı müdürü olan bir ağabeyimin şöyle bir ifadesi var. ‘Siz zihinsel engelli bir çocukla hiç 24 saat geçirdiniz mi? Geçirmeden bunu anlayamazsınız.’ Bu çocuklar sadece velilerimizin, annelerin çocukları değil bu ülkenin, bu ilçenin, bu milletin çocukları ve o çocuklara ne kadar hep birlikte sahip çıkarsak biz üzerimize düşeni daha iyi, daha doğru yapmış oluruz.

Avrupa Birliği’nce kabul edilen bu proje, inanıyorum ki, bu çocuklarımız çekmiş olduğu her fotoğrafta kendi iç dünyalarının güzelliğini belgeleyecekler. Ben bu projede başarılı olunmasını diliyorum. Başta büyüklerimiz olmak üzere, bu projede katkısı olan herkese, hocalarımıza da şükranlarımızı sunuyorum. Çocuklarımıza da, gençlerimize de başarılar diliyorum” dedi.
Toplantının ardından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol öğrencilere fotoğraf makinesi hediye etti ve onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çok özel projeye AB’den onay

Gaziosmanpaşa Belediyesi Fotoğraf ve Gezi Kulübü’nün otizmli çocuklara yönelik olarak sürdürdüğü fotoğraf eğitimi çalışmalarının ardından hazırlanan “Bir de bu kadrajdan bak! - Look at this frame!” adlı proje, Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. İngiltere, Ukrayna, Arnavutluk ve Azerbaycan’dan gelen otizmli çocuklar, Gaziosmanpaşa’daki otizmli çocuklarla birlikte Şubat ayında fotoğraf eğitimi alacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek “Bir De Bu Kadrajdan Bak!" projesine her ülkeden dört otizmli çocuk katılacak. 3-9 Şubat tarihlerinde Gaziosmanpaşa’da misafir edilecek olan çocuklar, iki gün karma fotoğraf eğitimi alacak. Fotoğraf eğitiminin sonunda çektikleri İstanbul fotoğrafları da bir sergiyle fotoğrafseverlere sunulacak.

Otizmli çocuklarımızı anlamak, onları topluma kazandırmak, becerilerini ve algılarını geliştirmek için hayata geçirilen proje kapsamında halen Gaziosmanpaşa’da yaşayan 20 otizmli çocuk, Gaziosmanpaşa Belediyesi Fotoğraf ve Gezi Kulübü yöneticisi fotoğraf sanatçısı Abdullah Tezer’den eğitim almaya devam ediyor.
 

Editör: Haber Merkezi