TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezin’de Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED ) tarafından gerçekleştirilen “16. Uluslararası Mutfak Günleri”nde Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önemli bir başarıya imza attı.

Şubat ayının son haftasında gerçekleştirilen etkinliğe başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden lise ve üniversite öğrencileriyle, şef ustalar katıldı. Yarışmada özgün Türk Mutfağı’nın damak tadını yansıtan yemekler yapan Sarıyerli öğrenciler  Mert Peker, Emine Hamurcu, Gökçe Topbaş ve Afra Nur Doğan’dan oluşan ekip ‘Modern Türk Mutfağı Ekip Kategori’sinde 3. oldu. ‘Yılın En İyi Lisesi Ekip Kategori’sinde ise Feyza Al, Sena Coşkun, Berra Kara ve Mehmet Yavuz ekibi 2.’liği elde etti.

Okul olarak bu tür organizasyonlarda yer almanın hem eğitmenler hem öğrenciler için heyecan verici olduğunu belirten Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sedat Özdemir, “Öğrencilerimizin göstermiş oldukları başarı bizi mutlu etmenin yanı sıra okulumuzun mutfak alanında aranan nitelikli genç şefleri yetiştirmek konusundaki misyonunu da güçlendirmektedir. Geleceğin aşçıları ve şefleri Sarıyer’de yetişiyor” dedi.

Tuncay DAĞLI/Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi