THK Küçükçekmece Şubesi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle, Atakent mahallesinde açılan ‘’Model Uçak’’ kursu eğitimlerine başladı. Titizlik ve özverinin hakim olduğu model uçakların yapımı için kısa bir eğitimden geçecek olan kursiyerlere, bir haftalık eğitimin sonunda sertifika verilecek.

Türk Hava Kurumu Küçükçekmece Yönetim Kurulu ile  Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı  ve Başakşehir Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz’a ziyaretlerde bulundu.

Gençlere Örnek Olacak

Program amacının “Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğrenciler için uzun yıllardır açılmayan model uçak yapımı kursunu açarak, yeni bir ufuk çizmek olduğunu dile getiren Bozan’ın açıklaması şöyle;

‘’Bu kursla birlikte gençlerin el becerilerini geliştirmelerini ve diğer gençlere örnek olmalarını planladık. Eğlenerek, öğrenecek olan öğrencilerimizin bu kurslara heyecanla isteyerek katılacaklarını düşünüyoruz. İlerideyse pilot, hostes, uçak mühendisi gibi havacılık alanında ki bu mesleklere ilgi duyarak, ülkemize katkı sağlayacaklardır.

İnşallah kursun sonunda, yapılan model uçakların, uçuş gösterisini de Milli Eğitim ve Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla İlçemiz de yapmayı planlıyoruz. Bu kursun ilçemize ve öğrencilerimize faydalı olmasını diliyorum ‘’ dedi.

Ayrıca açılacak diğer kurslara her türlü desteği vereceklerini, okulların da bu tip kurslar açabileceğini, bunun için talep olması halinde ilçe içerisinde model uçak yapımı formatörlük kursu açılabileceğini ifade etti.  

Editör: Haber Merkezi