Sarıyer Uskumruköy’deki Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nde ikinci dil programının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe uygun şekilde uygulanmasını sağlayan okul müdürüne bazı veliler tepki gösterdi. Bazı yerel medyada yayınlanan haberlerin ise yalnızca veli görüşüne dayanılarak, yeterli araştırma ve bilgi edinmeden yayınlanması nedeniyle de yapılan keyfi bir uygulamaymış gibi bir görüntü ortaya çıktı.

Kent Yaşam gazetesinin edindiği bilgilere göre yönetmeliklere uygun şekilde gerçekleştirilen bu uygulama, okula yeni atanan eski Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Genç tarafından başlatıldı.

Okulda ikinci yabancı dil olarak okutulan Almanca ve İspanyolca’yı tercih eden öğrencilerin bulunduğu sınıflar daha önce ikiye ayrılıp, iki ayrı öğretmen tarafından dil dersi veriliyordu. Bu uygulamanın yanlış olduğunu gören Okul Müdürü Faruk Genç yönetmeliğe uygun olarak Almanca ya da İspanyolca’yı tercih eden öğrencileri tercih ettiği ikinci dile göre aynı sınıflarda birleştirdi. Ancak bu nedenle bazı sınıfların mevcudu artarken bazıları ise azaldı. Aynı olay resim ve müzik dersleri için de uygulamaya koyuldu. Fakat bu uygulamanın başlatılması özellikle sınıf mevcudu artış kaydeden sınıflarda öğrenim gören velilerin tepkisini çekti.

Bu arada okul Müdürü Faruk Genç, öğrencilerin birbirleriyle daha çok kaynaşması ve sosyalleşmesi amacıyla.yeni atandığı Uskumruköy Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğrencilerinin okula gelirken yanlarında getirdikleri cep telefonlarını da toplayarak, okul çıkışına kadar muhafaza altına aldırdı. Bundan da öğrencilerin teneffüs ya da boş zamanlarında sürekli cep telefonlarıyla meşgul olmak yerine birbirleriyle konuşup, sohbet etmeleri ya da sportif faaliyetlerde bulunmalarını sağlamaktı.

Daha önce sekiz yıl görev yaptığı Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki uygulamalarıyla takdir toplayan Faruk Genç’in, ikinci yabancı dil dersinin alınmasıyla ilgili olarak yönetmeliğe uygun şekilde yaptığı değişikliğe velilerin aşırı tepki göstermesinin arkasındaki neden merak ediliyor.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi