Sarıyer’in gözde okulları arasında yer alan Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sağlık alanında yetiştirdiği öğrencilerinin bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla yabancı ülkelerdeki kuruluşlarla işbirliği yapıyor.

AB’den elde ettiği fonla 10 öğrencisi ile iki öğretmen ve bir idarecisini 1- 14 Şubat tarihleri arasında İspanya’nın Marbella şehrindeki “HC İnternational Hospital”a gönderen lise, bu konuda örnek bir uygulamaya imza attı.

Sarıyer’le kardeş şehir olan Almanya’nın Aachen kentindeki “Kathe Kollwitz Schule ve Poul Julius Reuter Brefskolleg”le de kardeş okul sözleşmesi  imzalayan Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, her iki okul arasında karşılıklı öğrenci ve öğretmen ziyaretlerinin gerçekleşmesi için çalışma yürütüyor.

OKUL MÜDÜRÜNÜN BÜYÜK BAŞARISI

Hüseyin Kalkavan Lisesi’nin sağlık eğitimi veren meslek lisesine dönüştürülmesi için büyük çaba harcayıp, okulun en fazla tercih edilen sağlık meslek liseleri arasına girmesini sağlayan Okul Müdürü Faruk Genç, uygulanan projelerle dünyaya açıldıklarını söyledi.

Devletin ödeneğinin yetmemesi nedeniyle okul bahçesine yerleştirilmesini sağladığı iki bankamatikten elde edilen kira geliriyle okulun birçok giderini karşılayan Faruk Genç, hemşirelik öğrencilerinin mesleki eğitimi için çok önemli olan teknik laboratuvarların oluşması için de birçok hayırseverin kapısını çalıp, destek aldı. Okulun sınıflarından, tuvaletlerine kadar her şeyin modern ve eksiksiz olması için çalışan Faruk Genç, gazeteci Tuncay Dağlı’ya şu bilgileri verdi:

AB FONUNDAN İSPANYA’YA İKİ HAFTALIK TEKNİZ GEZİ

“Okulumuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştüğü günden buyana nitelikli sağlık personeli yetiştirmek anlamında her geçen gün yeni başarılara imza atıyor. Her yıl öğrencilerimizin yüzde 10’unu yurtdışına çıkarmayı ve yaz stajlarını yurtdışında yaptırmayı hedefleyen okulumuz, bu faaliyetlerin öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimine büyük katkılar sağlayacağını değerlendirmektedir. Bu kapsamda hemşirelik alanındaki 10 öğrencimizi, AB Erasmus Plus projesi kapsamında iki öğretmen ve bir idareci ile birlikte 1-14 Şubat 2015 tarihleri arasında İspanyanın Malaga bölgesinde yer alan Marbella şehrindeki “HC İnternational Hospital” a, göndermekteyiz.

“ÖĞRENCİLERİMİZ ALMANYA’YA DA GİDECEK”

Bunun yanı sıra Almanya’nın Aachen şehrinin ilçemizle kardeş şehir olmasından dolayı okul yöneticilerimizin karşılıklı olarak gerçekleştirdikleri teknik geziler sonucunda kardeş okul sözleşmesi imzaladığımız  “Kathe Kollwitz Schule ve Poul Julius Reuter Brefskolleg” okulları ile öğrenci ve öğretmen ziyaretleri yapılacaktır. Bu manada ilk olarak 24 Mart 2015 tarihinde 20 öğrenci ve dört öğretmen ile ilçemize gelecek olan kardeş okul ekibi okulumuz tarafından misafir edilecektir.


2016 yazında ise Almanya’daki hastanelerde staj yapması planlanan 12 öğrencimiz okulumuzda Almanca dili kurslarına başlamış olup, B1 seviyesinde dil öğrenimlerini tamamlamaları hedeflenmektedir. Bu öğrenci grubumuzla ilgili AB ve Türkiye  - Almanya Gençlik Köprüsü projelerine başvurular yapılmaktadır.

Bu anlamda okulumuza desteklerini esirgemeyen Beyoğlu Kamu Hastanleri Birliği Başkanı sayın Dr. Güven Bektemur ile Sarıyer Kaymakamımız sayın Gürsoy Osman Bilgin’e, İlçe Sağlık Müdürümüz sayın Dr. Asuman Kerem Şıralı ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın İbrahim Tahmaz’a okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.” (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)





Editör: Haber Merkezi