TEOG sınavı öncesi öğrencilere tercih kolaylığı sağlamak amacıyla yapıldı

Ortaokuldam mezun olacak öğrencilerin okumak istedikleri liseleri daha bilinçli bir şekilde tercih etmeleri için yapılan TEOG sınavı öncesi Sarıyer’de Eğitim Şenliği adı altında tanıtım günü düzenlendi.

Sarıyer Çayırbaşı Stadyumu’nun suni çimlerinin üzerine kurulan standlarda her okulun öğrencileri standları gezenlere bilgi verip, öğrenci arkadaşlarını aydınlattı.

Öğrenci korosunun konser verdiği Sarıyer Eğitim Şenliği’ne Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz da katılıp, standları dolaşarak öğrencilerden okulları hakkında bilgi aldı.

En dikkat çekici ve detaylı standı hazırlayan Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki Anadolu Teknik Lisesi’nin hemşire adayı öğrencileri Kaymakam Bilgin, Başkan Yardımcısı Erdem ve Milli Eğitim Müdürü Tahmaz’ın tansiyonlarını ve kan şekerlerini ölçüp, gelişmiş elektronik manken üzerinde kalp masajı ve suni teneffüsün nasıl yapıldığını gösterdi. Diktikleri kıyafetlerle, hazırladıkları yiyecekleri sergileyen Sarıyer Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi’nin kız öğrencileri de okullarındaki bölümlerle ilgili bilgi verdi.

Öte yandan açık alanda ilk kez düzenlenen eğitim şenliğinin düşünce olarak iyi olduğunu ancak uygulamada bazı aksaklık ve eksiklikler yaşandığını söyleyen bazı eğitimciler ise, “Okul olarak standları kurduk, ğrencilerimiz ziyaretçilere bilgilendirme yaptı ancak asıl bilgilenmesi gereken öğrencilere bu gerektiği şekilde yapılamadı. Bu şekilde ‘saldım çayıra mevlam kayıra’ şeklinde değil de, başlarında öğretmenleri olan öğrenci grupları standları tek tek dolaşıp, ilgililerden detaylı bilgi almalıydılar. Bu tanıtım ilk kez olduğu için eksiklikler hoş görülebilir ama bundan sonrakilerin daha ciddi bir şekilde yapılmasın gerekir. Çünkü öğrenci ve öğrenci velileri hangi okulda hangi bölümler var bilmiyor, bu nedenle tanıtım günleri önem taşıyor” dediler.

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de, eskiden sağlık meslek lisesi, kız meslek lisesi, sanat okulu ve ticaret lisesi gibi mesleki ve teknik eğitim veren okulların adlarının Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak tek isimle anılmalarına hala alışamadığını belirtip, öğrencilerden okullarındaki eğitimle ilgili detaylı bilgi aldı.

Okul tanıtımı olayı yarın da Sarıyer Belediyesi tarafından Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen üniversite günleriyle devam edecek.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)









Editör: Haber Merkezi