Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde işbirliği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı’na, Yeşilköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu 18 farklı proje ile katıldı.

5. ve 12. Sınıf öğrencilerinin öğretim programları dahilinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda seçtikleri konu üzerine araştırmalar yapmasını ve bu araştırmaların sergilenmesini sağlayan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını Okul Müdürü Ahmet Salih Denizci ve çevre okul müdürleri yaptı.

Halk arasında iş okulu olarak bilinen Yeşilköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin yaptığı 18 projenin, Proje Yürütücülüğünü okul öğretmenlerinden Hatice Avşar yaptı. 10 Öğretmen ve 40 öğrencinin görev aldığı projeleri iki gün boyunca okul bahçesinde sergileyen öğrenciler, ziyaretçilere projelerinin amacını, neden ihtiyaç duyulduğunu, uygulama şeklini ve sonuçlarını uygulamalı olarak gösterdi.

Yeşilköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okul Müdürü Ahmet Salih Demirci, misyon olarak öğrencilerin bireysel yeteneklerini dikkate alan, yetenek ve kabiliyetlerini geliştiren bir eğitim misyonuna sahip olduklarını ve çocukların yaptıkları projelerde hem eğlendiklerini, hem de öğrendiklerini söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi