Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ordu-Giresun Havalimanı projesiyle ilgili olarak, ''Eskiden bu işler hayal bile edilemezdi, şimdi küçük iş olarak görülüyor, çünkü artık Kanal İstanbul'u yapıyoruz'' dedi.

Rize'de bir programa katılması beklenen Bakan Yıldırım, hava yoluyla önce Samsun'a, ardından da Ordu'ya geldi. Burada yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Yıldırım, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 10 yılda önemli gelişmeler olduğunu belirterek, ''Memleketimizde 10 senedir sağlanan güven ve istikrarın sonucu bütün bu işler oluyor'' diye konuştu.

Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının planlandığı şekilde devam ettiğini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Ordu ve Giresun illerimize hizmet verecek, deniz üzerine dolgu yapmak suretiyle gerçekleştirilen havalimanı, Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip. Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı çok önemli bir çalışma yapıyoruz. 30 milyon ton dolgu sadece var.

Bu bakımdan proje zor bir proje, pahalı bir proje. Ama konu insan olunca ve insana hizmet olunca biz bunları çok önemsemiyoruz. Yıllardır da bölgenin hep gündeminde olmuştur. Nihayet bölge insanının özlemini dindirecek adımı attık. Bugün burada bana verilen bilgiler de doğrusu hoşuma gitti. Projenin uygun bir şekilde seyretmesi memnuniyet verici.''

''528 iş gününde bitecek''

Yıldırım, inşaatın daha önceden planlandığı gibi 528 iş gününde bitirileceğini vurgulayarak, ''İnşaat 528 iş gününde bitecek, yanlış olmasın. Onun esprisi de 28 ile 52'nin 2'si ortak, 5 bir tarafta, 8 bir tarafta, oldu 528. Onu temel atarken burada yapmıştık. Herkes de razı oldu, şimdi bunun takipçisiyiz. İçişleri Bakanı'mızın da, İdris Bey'in bileti var 528'inci güne. Tüm gayretimiz onun bileti yanmasın diye. Yoksa cepten ödeyeceğiz'' dedi.

''Türkiye'nin gücünü gösteriyor''

Deniz üzerine inşa edilen havalimanının bir anlamda Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunun da göstergesi olduğunu anlatan Yıldırım, ''Eskiden bu işler hayal bile edilemezdi, şimdi küçük iş olarak görülüyor, çünkü artık Kanal İstanbul'u yapıyoruz. Büyük havalimanları, köprüler yapıyoruz Allah'a şükür. Memleketimizde son 10 senede sağlanan güven ve istikrarın sonucu bütün bu işler oluyor'' diye konuştu.

Havalimanı ile ilgili isim tartışmalarına da değinen Yıldırım, Ordu ve Giresunlulara havalimanının ismini sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla belirlemeleri yönünde görüşlerini aktarmaları önerisinde bulundu.

Bakan Binali Yıldırım, incelemeleri sırasında bir kamyonun direksiyonuna geçerek, kamyonun damperindeki dolgu malzemesini denize boşalttı. Yıldırım, bir süre kullandığı kamyonu daha sonra şoföre teslim etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Kaynak: h7