Uzun zamandır örmeyi planladığım fiskos örtüm için aklıma geldikçe Pinterest karıştırdım durdum. Sürekli yamacımda duracak minik yuvarlak masamın üzerinde, baktıkça keyif alacağım uzun soluklu bir dantel çalışması arifesindeyken, bugün bir mağazanın önüne konmuş kolinin üstündeki yazı dikkatimi çekti.

FİSKOS ÖRTÜSÜ 5 TL.

Sudan ucuz. Başladım didiklemeye… Bildiğimiz naylon. Eski diye kullanmaktan bıkıp kaldırdığım tülleri yuvarlak kesip sağına soluna iki çiçek birkaç boncuk iliştirsem bunlardan bin kat havalı durur. Bayılırım eskilerimi böyle değerlendirmeye. İşe yarar eşyalar ürettiğimi de söylerler hani.

Türk kadını üretkendir. Özellikle son yıllarda hemen hemen her mahallede ücretsiz açılan Halk Eğitim Kursları hanımların tüm branşlarda neredeyse profesyonel ürünler çıkarmasını sağladılar. Hatta bir ara ben de işyerimdeki boş odaların, bu amaçla kullanılmasını sağladım. Hanımlar mükemmel ürünler çıkardılar. Bir yıl boyunca birbirinden güzel modeller ürettiler. Aralarında şanslı olanlar, bir iki müşteri  bulup sattı. İçine kapanık olanlar sadece üretti. Boşver yaptıklarım bana terapi oluyor dediler. Boşvermek istemiyorum. Bir kilo baklavanın 70 tl olduğu memleketimizde akraba, eş dost ziyaretine giderken bu astronomik rakamları ödeyip sevdiklerinizin şekerini fırlatacağınıza, lütfen kadınlarımızın bu nadide eserlerinin satıldığı ATAKENT HÜNERLİ ELLER ÇARŞISI’na uğrayarak sevdiklerinizin belki de ömür boyu kullanacağı özgün eserlerden bir tane alarak, ev hanımlarımızın bütçelerine katkıda bulunun. Emin olun sizin verdiğiniz para yeniden malzemeye ve mutfak masraflarına gidiyor. En önemlisi hanımlar çoook mutlu oluyor. İşe yaradıklarını hissediyorlar. Yeniden yapmaya, üretmeye motive oluyorlar. Aksi taktirde haklı olarak bazıları şunu söylüyorlar. Yap yap yap nereye kadar… Her taraf tıklım tıklım doldu. Gözlerimde bozuldu. Olan el sanatlarımıza oluyor.  Ölüyor, yitiyor, unutulup gidiyor.

 Buna meydan vermeyelim. Sosyal Medyanın tüm bileşenlerini ve tanıdığımız ayaklı gazeteleri haberdar edelim. ATAKENT HÜNERLİ ELLER ÇARŞISI açıldı. Uğramadan geçmeyin…