Kobani Davası kararları; Selahattin Demirtaş'a büyük hapis cezası Kobani Davası kararları; Selahattin Demirtaş'a büyük hapis cezası

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşecek görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verecebileceği inancındayım" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması olacak.

Öte yandan belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer başlıklar olacak.

GEZİ TUTUKLULARI İÇİN DE ÖNEMLİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hafta sonu Bakırköy Cezaevi’nde Gezi davasında tutuklanan isimleri ziyaret etti. Çakırözer, CHP Lideri Özgür Özel'in kritik görüşmede masaya Gezi Davası, 28 Şubat Davası gibi konuları getireceğini söyledi.

Çakırözer, "Türkiye'nin bu hukuksuzluklara bu adaletsizliklere bu vicdansızlıklara son demesi lazım. Bu ayıplardan kendimizi kurtarmamız lazım" derken bu sebeple Özel'İn Erdoğan ile görüşmede konuyu gündeme getireceğini vurguladı.

Çakırözer, siyasi baskı altında hareket ettiğini belirttiği mahkemelerin Gezi, 28 Şubat gibi davalarda yaşanılan haksızlıkların önüne geçemediğini söyleyerek, "Buradan sonra AYM'nin, eğer gerçekten hukukun üstünlüğüne inanılıyorsa, bu büyük adaletsizliği, özgürlüğünden ailelerinden mahrum edilmesi durumuna son vermesini bekliyoruz, bekliyorum. Ama sayın genel başkanımızın Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşmede başka çözümler, formüller çıkabilir mi onu bilmiyorum" dedi.

Çakırözer, Erdoğan-Özel görüşmesinden çıkacak "başka çözümler, formüller"in ne olabileceğini belirtmedi.

Editör: Editör Yazar