BEYOĞLU- Söz konusu proje ile ilgili yargıya başburan CHP’li meclis üyeleri projenin mahkemece iptal edilmesine karşı küçük değişiklikler yaparak yeniden 1 Nolu kuruldan geçirilerek Beyoğlu Meclisi’ne getirilmesine karşı çıkdı. Oylama sonucunda AK Parti 13 kabul oyu kullanırken CHP’den de 8 ret oyu verildi. Fakat meclisten geçmiş gibi gösterilen projenin kabulü için 16 üyenin kabul oyu gerektiği anlaşılınca AK Parti ile CHP’li belediye meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.

İTİRAZ ETTİLER

Beyoğlu Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, yaptığı açıklamada, Tarlabaşı avan projesiyle ilgili yaşanan süreci şöyle anlatarak, “Bir avan (öncü) projesi yapıldı, kuruldan geçirildi. 1 Nol’u kurul, projeyi tasdik etti, meclise geldi. Bizim başkanlık aleyhine açtığımız dava sonuçlandı. İstanbul 3. İdare Mahkemesi, kurulun onayladığı projeyi iptal etti. Bunun üzerine küçük bir değişiklik yaparak, yeni bir projeymiş gibi geri gönderdiler. 1 No’lu kurul, projeyi bu yılın 3. Ayında kabul etti. Projenin yaşama geçmesi için ilgili belediyenin, yani Beyoğlu Belediyesinin meclisinde salt çoğunlukla kabul edilmesi gerekiyor. Belediye meclisi, 31 kişiden oluşuyor ve 16 kişinin kabul vermesi gerekiyor. CHP grubu ret oyu verdi ve AKP’lilerin oy çokluğu ile projenin geçtiğini ilan ettiler. Ben söz aldım ve bunun geçmesi için üye tam sayısının salt çoğunluğunun gerektiğini belirttim. Bu da 16’ya denk geliyor. Dolayısıyla maddenin reddedildiğini belirttim” ifadelerini kullandı.  

 ‘YARGIYA GİDERİZ’

Meclis Başkanının, söz konusu 5. maddeye dönmediğini, görüşmelerin 6. maddeden devam ettiğini bildiren Gülsever, “Bunlar 16 oyları varmış gibi gösterip, kabul etme yoluna gidecektir. Zaten hem Belediye Başkanı bunları azarladı, hem de kendi aralarında tartıştılar. Kanunen bu iş reddedilmiştir, Bu saatten sonra yapılacak her türlü oyun, tezgah, hukuksuzluk yargının önüne gidecektir” dedi. Gülsever, Tarlabaşı’nda hayata geçirilen projede çok büyük bir rantın bulunduğunu, proje kapsamında 297 binanın el değiştirilip alındığını söyledi. Gülsever, 60 bin TL’ye alınan bir yerin proje üzerinden 1 milyon 200 bin TL’ye satıldığını kaydetti.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi