İstanbul Güngören Iğdırlılar Derneğinin yeni seçilen başkanı Kemal Kadan, yeni yönetimiyle birlikte ilk icraatını gerçekleştirdi.

Zeytinburnu İmam Caferi Sadık Camisinde düzenlediği iftar yemeğine Iğdırlı İstanbul Milletvekili Şamil AYRIM, Iğdır Milletvekili Habib EKSİK, Iğdır Belediye Başkanı Yaşar AKKUŞ, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Sertaç GÜLEÇ’in yanı sıra çok sayıda Iğdır’lı vatandaş katıldı.

Kur'an tilaveti eşliğinde başlayan iftarda, ezanın okunmasıyla birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açan davetliler, İstanbul’da Iğdır anılarını tazeledi.

İstanbul Güngören Iğdırlılar Derneği Başkanı Kemal Kadan iftar sonrasında yaptığı açıklamayla, ‘’15 gün önce Iğdırlılar Derneği kongresini yaptı. Hemşehrilerimiz teveccüh ederek beni başkan seçtiler hepsine teşekkür ediyorum.  1984 yılından beri İstanbul'dayım . İstanbul da bir çok il ve köy dernekleri var. Fakat yıllardır Iğdırlılar olarak sevgili vekilim Şamil Ayrım'ın da söylediği gibi bir araya gelemiyoruz. Hep birlikte bu birliği sağlamak adına bugün iftarda bulunmamız buna vesile olacaktır'' diye söyledi.

IĞDIR İSTEDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL

Iğdır’lıların birlik ve beraberlik içinde olmayı öğrenmeleri gerektiğine değinen Iğdır’lı Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, ‘’Iğdır’lıar olarak malesef İstanbul gibi metropollerde dernek yaşatma şansımız biraz zayıf. Bizim Iğdırlıların bir özelliği var, biz yaparsak olur diyorlar. Sizden rica ediyorum bir kere de bir dernek altında, bir çatı altında şu İstanbul’da bir güç olalım. Burada ki hemşerilerimizin hepsi tek tek birer değer, ben bunu görüyorum. Kimsenin desteği olmadan bir yerlere geliyorlar. Iğdır pastadan pay alamadı, Iğdır istediğiniz gibi değil değerli hemşerilerim. Yalansa sizler söyleyin, yaşayanlar söylesin. Iğdır’ın üç ülke ile komşusu var. Kardeş kardeşe yıllardır yaşıyor insanlar, siyasiler olmasa bunlar arasında en ufak sorun olmayacak. Açıkça söylüyorum. Iğdır’da seçim olduğu zaman Kürt-Türk diye insanlar birbirine giriyor, böyle bir şey olmaz arkadaşlar. Bu topraklarda, bu vatanda herkes kadar hepimizin hakkı var. Biz birlik, beraberlik içerisinde huzurla yaşamalıyız. Bunu sağladığımız taktirde biz varız, biz güçlüyüz‘’ dedi.

UMARIM İSTANBUL’DA, IĞDIR GİBİ DEMOKRASİ KAZANACAKTIR

Iğdır HDP Milletvekili Habib Eksik, ‘’Kiminiz çocuğunuz için okul bulamadığı, kimizin aş bulamadığınız, kiminizde zulüm gördüğünüz için yurdunuzdan ayrılıp, Türkiye’nin metropollerine geldiniz. Siz bu şekilde köklerinizden ayrılmış olsanız dahi, Iğdır’dan hiç bir şekilde ayrılmamışsınız, sadece beden olarak ayrılmışsınız. Iğdır halklar ve inançlar merkezidir. Türkiye’ye rol model olabilecek barışın, kardeşliğin kenttir. Türkiye’nin girdiği ekonomik dar boğaz malesef bu iktidar döneminde olmuştur ve bunun panzehiride demokrasidir. Biz nasıl demokrasi ittifakının Iğdır’da başarılı olduğunu gördüysek, umarım önümüzde ki seçimlerde de İstanbul’da demokrasi ittifakını kalıcı hale getireceksiniz. Birliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun‘’diye belirtti.

IĞDIR HAK ETTİĞİ YERİ ALSIN İSTİYORUZ

Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, ‘’Bu dönem Iğdır’da halkların isimlerini telaffuz etmeden girdiğimiz seçimde, Iğdır’ın bütçesine uygun gerçekçi projelerimizi sunduk. Ve Iğdır’ın tamamına Iğdır halkı olarak hitap ederek, şu kesim bu kesim gibi bir ayrım yapmadık. Bugün çok rahat ve huzurluyuz. İstanbul’da bir çok iş adamlarımız var. Siz Iğdır’a yatırımlarınızı yapmak istediğiniz sürece biz Iğdır Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Siyasi görüş farketmeden sadece Iğdır’ın güzelleşmesi ve hak ettiği yeri alabilmesi için çalışıyoruz. Bizler hizmet için burdayız.’’

Celal KARAALİ - Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi