Altınşehir yan yolda yaşanan kazada 34 CNP 60 plakalı kamyon, hızla girmeye çalıştığı sokak girişinde aracına binmekte olan eski muhtar Şevki Özbay’a çarptı. Özbay’ı aracıyla birlikte yolun altındaki evin bahçesine sürükleyen kamyonun çarpmasıyla eski muhtar Özbay ağır yaralandı.

Vatandaşların ilk müdahalesiyle birlikte çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Şevki Özbay, tüm müdahalelere rağmen iç kanama nedeniyle hayatını kaybetti.

KAZA OLABİLECEĞİNE KİMSE İNANMIYOR

Yıllarca muhtarlık yaptığı mahallede aynı zamanda esnaf olan eski muhtar Şevki Özbay’ın kaza sonucu hayatını kaybettiğini duyan binlerce seveni olay yerine koştu. Olayın gerçekleştiği mahallede inceleme yapan sevenleri ve bilirkişiler, yaşanılanın kazadan çok cinayet olduğunu belirterek, bu olay kaza olarak kayıtlara geçmemeli, bunun altında başka nedenler aranmalıdır dediler.

BİNLERCE SEVENİ DUALARLA UĞURLADI

Talihsiz bir kazada hayatını kaybeden eski muhtar Özbay’ın cenazesi, kendisinin de yapımında büyük emeklerinin olduğu Altınşehir merkez camisinden kalktı. Binlerce seveninin katıldığı cenaze namazında imam helallik istedi. Binlerce ağızdan helallik verilen Özbay, dualar eşliğinde Altınşehir mezarlığında toprağa verildi.

CHP, AKP VE İYİ PARTİ HEYETİ HAZIRDI

Siyaseten CHP içinde yer alan ve aktif olarak hizmet eden Şevki Özbay’ın cenazesine katılanlar arasında CHP Grup sözcüsü Engin Altay, Milletvekili Özgür Karabat, İYİ Parti GİK Üyesi Özdemir Polat, AK Parti K.Çeklemece İlçe Başkanı Mustafa Korkut, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Mustafa Erdemir, CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Akmugan, meclis üyeleri ve binlerce vatandaş yer aldı.

ŞOFÖR TUTUKLANDI

Kazaya neden olan ve ismi açıklanmayan 34 CNP 60 plakalı kamyonun sürücüsünün savcılıkta yapılan sorgulamasında çelişkili ifade vermesinden dolayı tutuklandığı alınan bilgiler arasında.

NOT: Kaza sonrası şok eden görüntünün videosu alttadır. Tıklayıp izleyebilirsiniz

KENT YAŞAM / HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi