Halkalı'da bulunan PAGEV Mesleki Teknik Lisesi'nin yanında gerçekleşen temel atma törenine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Besim Müftüoğlu, Recep Şencan, PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, plastik sektörünün ve ilçenin ileri gelenleri katıldı.

"BİZ GERÇEKLERE, SEKTÖRE UYMAK ZORUNDAYIZ"

Açılışta söz alan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Herhangi bir üretimde tüm disiplinlerin bir araya gelmesine transdisipliner anlayış diyoruz biz. Bunun burada ziyadesiyle yapıldığını farkediyoruz. Inşallah diğer sektörlere de örnek olacak. Olgunlaşmış demek, kemale ermiş demek oluyor. Paydaşlarla velilerle, öğretmenlerle böyle bir ekosistem kurması Türkiye'nin belli noktalarda belli mesafeler alabildiğinin göstergesi. Bu beni çok memnun etti. Burada teknik olarak herşey söylendi. Bu binaların temelinin atıldığını görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti, inşallah tamamlandığına da şahitlik edeceğiz hep beraber. Biz milli eğitim bakanlığı olarak göreve geldikten sonra mesleki, teknik alanı şahlandırmak için yasal, mevzuat, finansal, teknik, egitim altyapısı olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Ve bunları gerçek hayata bakarak yapacağız. Gerçek hayat, sektör bizim yönetmeliklere uymak zorunda değil. Aksi takdirde dış ticaret açığımız, ithalatımız böyle devam eder. Biz de hedeflerimizden geri kalırız" diye konuştu. Selçuk, PAGEV Mesleki Teknik Lisesini de ziyaret ederek öğretmenlerle sohbet etti.

"ZİYA SELÇUK' A TEŞEKKÜRLER"

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu ise, "Buradaki esas mesela beton meselesi değil, esas mesela buranın içinde ne yapacağımız. Sayın bakanımızda az önce dedi eğitim insanla alakalı bir şey, binayla alakalı değil. Sizin ekibiniz bunu çok iyi yansıtıyor bakanım. Bu temel atılacak noktaya gelmesinde sizin katkınız çok" diyerek Ziya Selçuk' a katkilarindan dolayı teşekkür etti.

KOBİLERE VE SEKTÖRE ÇÖZÜM

Konuşmaların ardından protokol üyeleri butonlara basarak temel atmayı başlattı. Temeli atılan merkezde üniversite araştırmacıları, sanayiciler, dışardan mentörler, danışmanlar olacak, merkezde makina gibi plastik sektörüyle alakalı pek çok bölüm yer alacak. Merkez KOBİ' lerin AR-GE sorununu çözecek. Dünya ile akredite olan merkez sertifika da verecek. Merkezde model üretim de yapılacak.

Editör: Haber Merkezi