Açılışta yapılan öğrenci gösterilerinin ardından Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, okula yapılan katkılardan dolayı hayırsever Muzaffer Akpınar, Pınar Akpınar ve Sarıyer Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Tahmaz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e de ilçe genelinde eğitim veren 45 okula yaptığı katkı ve hizmetler için şükranlarını sunarken bir de teşekkür plaketi takdim etti.




BAŞKAN GENÇ: ÇOCUKLARIMIZIN ELİNİ BIRAKMAYALIM

Bir ülkenin gelişmişliği ve kalkınmışlığının eğitime bağlı olduğuna dikkat çeken Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Çocuklarımızın elini bırakmayalım” diye konuştu. Kendisinin de mezun olduğu bir okulda yeni eğitim öğretim sezonunu açmanın gururunu yaşadığını ifade eden Genç, okulun yenilenmesinde emeği geçen başta Akpınar ailesi ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek yeni eğitim yılının, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi.

KAYMAKAM BİLGİN: EMEĞİ GEÇENLERE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

Yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinen Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise, okullara yardımda hiçbir hizmeti esirgemeyen bir belediyeye sahip olduklarından dolayı duyduğu mutluluğu belirtti. Kaymakam Bilgin, katkılarından ötürü Muzaffer Akpınar’a bir teşekkür plaketi verdi.

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, daha sonra okul bahçesine dikilen çam fidanlarına, öğrencilerle birlikte toprak attı.

OKULLAR TEPEDEN TIRNAĞA YENİLENDİ

Öte yandan Sarıyer Belediyesi, öğrencilerin geleceğe daha iyi şartlarda hazırlanması ve sağlıklı ortamda eğitimlerini sürdürmeleri için hayata geçirdiği “Gelecek Benim Ben de Geleceğim” projesi kapsamında, eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce 44 okulun boya badana, bakım, onarım ve bahçe düzenlemelerini yaptı.






OKULLARA YAPILAN HİZMETLER

İlçedeki eğitim kurumlarına imkanları doğrultusunda katkı sunan Sarıyer Belediyesi, öğrencilerin daha iyi fiziki koşullarda eğitim alması hedefiyle okulların ihtiyaç duyduğu; Atatürk büstü, fayans ve seramikler, elektrik tesisatı, su, doğalgaz ve kalorifer tesisatı, güvenlik kamerası yerleştirilmesi, iç ve dış cephe boyaması, mekanik tesisat yenilemesi, bahçe duvarlarının boyanması, döşeme tamiratı, pvc kaplama, bahçe duvarına çit yapılması, engelli rampası, korkuluk, konferans salonu, çatı kaplama gibi birçok onarım ve tadilat işlemleri gerçekleştirdi. Ayrıca birçok okulun spor salonu yenilenerek, malzeme yardımı yapıldı.

(Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi