Sarıyer Merkez’de ilginç bir olay yaşandı. Sahildeki Sarıyer Spor Kulübü Kafeteryası önünde ağaçtaki bal arısı kolinisini alan Hami Şişman yüzlerce arının saldırısına uğradı.
Koloniyi bir çuvala koyup yere atan Şişman, arılardan kaçarak kurtulmaya çalıştı ancak peşinden gelen bir arı tarafından ensesinden sokuldu.



Bir süre öncesine kadar balık satıcılarının da bulunduğu barınak iskelerinde yaşanan arı operasyonu sırasında çevredeki banklarda oturarak dinlenen vatandaşlara da seyirlik bir olay çıktı.
Yüzlerce bal arısının bulunduğu koloniyi ağaçtan almak isteyen emlakçı Hami Şişman, ağaç altındaki dolabın üzerine merdivenle çıktı. Daha sonra uzun bir sopanın ucuna bağladığı çuvala başka bir sopayı kullanarak arı kolonisini yerleştirmeye çalıştı.



Ancak koloninin bir bölümü çuvalın içine düşerken bir bölümü ağaçta asılı kaldı. Bu sırada yüzlerce arı da Hami Şişman’ın üzerine saldırdı. Elindeki arı dolu çuvalı yere atan Şişman, dolap üzerinden atlayarak arılardan uzaklaştı. Fakat peşinden gelen bir arı Şişman’ı ensesinden soktu.



Çevreye yayılan kızgın arılar, olayı izlemekte olan meraklı vatandaşların da korkuyla kaçışmasına neden oldu.



Hami Şişman’ın çuvalla ağaçtan indirdiği bal arısı kolonisini mukavva bir kutuya aktaran bir başka vatandaş ise ana kraliçeyi bulmaya çalıştı. Bal arılarının bir kovana yerleştirilerek bal yapmaları için kullanılacağı belirtildi.

Tuncay Dağlı- Kent Yaşam




 
Editör: Haber Merkezi