İstanbul’a beş gün boyunca aralıksız yağan kar, insanlar kadar, sahipsiz sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Ancak insanları evlerine hapseden kar, sahipsiz kedi köpekleri ise evsiz bıraktı. Yüreğinde hayvan sevgisi olan kişiler ise sokaklarda barınacak yerle, yiyecek ve su arayan kedi ve köpeklerin imdadına yetişti. Bunlardan biri de AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar oldu.



Sarıyer’de yarım metreyi geçen kar nedeniyle kapanan ana yolların açılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine destek olurken sokak hayvanlarını da unutmayan Bayraktar, hem İBB Veterinerlik Müdürlüğü tarafından mama dağıtılmasını sağladı hem de kendisi bizzat köpekleri mamayla besledi.
Kendi evinde de köpeği olan Salih Bayraktar, özel sohbetlerinde hayvanların insanlara karşı olan dostluk ve vefa duygusunun çok fazla olduğunu, evinde köpek besleyenlerin daha insancıl olduğunu söylüyor.



İBB VE SARIYER BELEDİYESİ DE SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

Öte yandan sokak hayvanlarının en fazla yaşadığı ilçelerden biri olan Sarıyer’de hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Sarıyer Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlükleri kar nedeniyle zorda kalan hayvanların imdadına yetişti. Kısa bir süre yiyeceksiz ve susuz kaldıklarında yaşamlarını kaybeden kedi ve köpeklere mama dağıtan belediye görevlileri, sahipsiz atları da unutmayarak yaşadıkları alanlara saman bıraktılar.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam








 
Editör: Haber Merkezi