“KATLİAMLARINIZ BARIŞ TALEBİMİZİ ENGELLEYEMEYECEK”

Ankara’da meydana gelen katliam sonrasında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Haziran Hareketi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Taksim Tünel Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup katliamı protesto etti. 18.00'da Tünel Meydanı'nda ‘Katilleri tanıyoruz’ yazılı bir pankart açarak Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen grubu Galatasaray Meydanı’nda ‘Katliamlarınız barış talebimizi engelleyemeyecek’ yazılı bir pankartla Barış Anneleri karşıladı. Yürüyüş boyunca sık sık ‘Susma sustukça sıra sana gelecek, katil devlet hesap verecek’ sloganlarını atan grup üyeleri, Galatasaray meydanında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

 

"KATİLLERİ TANIYORUZ"
Barış Bloku üyesi Özlem Tolu'n yaptığı açıklamada Ankara'da yaşanan saldırıyı lanetlerken, “Demokrasi güçleri olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı 'inadına barış' diyen barış savunucularına göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.
HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün ise emek güçlerinin 'barış' demek için Ankara'da toplandıklarını dile getirdi. Üstün yaptığı açıklamada, “Biz bu katilleri tanıyoruz, yöntemleriyle tanıyoruz. Biz barışı büyüttükçe onlar savaş silahlarını çıkarıyorlar. Ne Sivas'ı, Ne Maraş'ı, ne Roboski'yi ne Suruç'u unutmadık, unutmayacağız. Halklar kol kola girip bunun hesabını soracak. İnadına halklar kardeş olacak, inadına özgür olacağız inadına barış içinde olacağız. Halklara sözümüz olsun" dedi.



GAZ BOMBALI MÜDAHALE
Grup üyeleri açıklamaların ardından kısa süreli bir oturma eylemi yaptı. Protesto oturma eyleminin ardından sona erdi. Eylemin ardından Tarlabaşı Bulvarı'nda tekrar oturma eylemi yapmak isteyen başka bir gruba polis, gaz ve plastik mermilerle müdahale etti. Kısa bir arbedenin yaşandığı müdahalenin ardından grup üyeleri ara sokaklara kaçtı. 

Şahin İMĞA-Kent Yaşam
Editör: Haber Merkezi