Mihrican Deniz, Kültür Evi’nin gazetecilere verdiği önemden bahsetti

Programın açılış konuşmasını yapan Ardahan Kültür Evi Başkan Yardımcısı Mihrican Deniz, meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutlayarak, davetlilerine katıldıkları için kendilerine teşekkür etti. Ardahan Kültür Evi’nin gazetecilere verdiği önemden bahseden Deniz, bölgede bulunan dernekler arasında 1 başkan vekili, 1 başkan yardımcısı ve 1 yönetici ile Ardahan Kültür Evi Yönetiminde 3 kişinin gazeteci olduğuna dikkat çekti.

“Kültür Evi olarak her zaman gazetecilerimizin yanında olduk, olacağız”

Mihrican Deniz’in ardından söz alan ve günün anlam ve önemine değinen Dernek Başkanı Efrail Çifçi ise; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Ardahan Kültür Evi olarak basın temsilcilerimiz ile her zaman diyalog içerisinde olduk ve basına destek olunması çağrısında bulunduk.

Çünkü gazeteciler toplumun sesidir. Demokrasinin temel taşlarından biridir. Bu yüzden Ardahan kültür Evi olarak gazetecilik mesleğini en iyi şekilde icra eden ve gece gündüz demeden zor şartlarda da olsa görevini yapan sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Karakoç “1961 den bu yana 10 Ocak günü”

Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi’nin ardından söz alan Başkanvekili Gazeteci Metin Karakoç da günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı. Karakoç; “Bu ülkede olup biteni bizlere 7/24 ulaştıran, haberleri korkusuzca kamuoyuna yansıtan bütün meslektaşlarıma teşekkür ederim. 1961’den bu güne 10 Ocak bizim için özel bir gündür. İnşallah bu günden sonra da günün önemi devam edecektir ”dedi.

Konuşmasına Ardahan Kültür Evi’nin gazetecilere verdiği önemden bahsederek devam eden Karakoç; “Ardahan Kültür Evi olarak gazetecilerimize her zaman önem verdik ve önem vermeye devam edeceğiz. Yaptığımız bütün etkinliklere basın mensuplarımızı davet etmiş, kendileri ile her zaman yakından ilgilenmişizdir. Ardahan Kültür Evi gazetecilerle her zaman sıcak ve samimi bir ilişki içindedir. Bu böyle devam edecektir. Bölgede bulunan diğer dernekler ile kıyaslandığı zaman da Ardahan Kültür Evi’nin farkı bariz bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bölge STK’larına baktığınız zaman yönetiminde 3 gazeteci bulunan bir başka STK bulamazsınız” dedi.

Karakoç Ardahan Kültür Evi faaliyetleri hakkında bilgi verdi

Ardahan Kültür Evi’nin faaliyetlerinden de bahseden Karakoç; “İstanbul Ardahan Kültür Evi olarak; 25 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen kongrenin ardından Efrail Çiftçi Başkanlığında yeni seçilen yönetimimizle görevimize başladık. Bugüne kadar geldiğimiz süreç hem kendi hem de ilçe derneklerimizin düzenlediği sporsal faaliyetlere destek verdik ve katılım sağladık. Bölgemizde göreve başlayan idarecilerimize tebrik ziyaretleri gerçekleştirdik. Ramazan ve Kurban bayramlarında ihtiyaç sahiplerine destek olduk. Bölgede bulunan siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları ile sürekli olarak toplantılar düzenleyerek bilgi alış verişinde bulunduk. Anneler günü başta olmak üzere özel günlerde hemşerilerimizi bir araya getirmeye özen gösterdik.

Ardahan ve ilçelerinde gerçekleştirilen festivallerimize hem hazırlık aşamasında hem de festival zamanında destek olduk.  15 Temmuz 2016 Cuma günü gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 1. yıldönümünde düzenlenen etkinliklere katıldık. Ardahan kültür Evi olarak meydanlara indik ve bu hain darbe girişimini bir kez daha lanetledik. Ardahan Kültür Evi ve bünyesinde bulunan ilçe dernekleri ile birlikte bu yıl 2’ncısı düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günlerine katılarak, 4 gün boyunca ilimizi temsil ettik. Aynı etkinlikte ATV kanalında yayınlanan sabah kuşağı adlı programda ilimizi tanıtma fırsatı bulduk. Hemşerilerimizin mutlu ve acı günlerinde yanlarında olarak, yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık.

Tüm bu çalışmalarımızı yaparken de yerel basın mensuplarımızla sürekli yakın ilişki içinde bulunmaya özen gösterdik. Düzenlediğimiz etkinliklerin basın bültenlerini sürekli olarak paylaşıma sunduk. Bugünde olduğu gibi gazetecilerimizi özel günlerinde yalnız bırakmamaya çalıştık” dedi.

 Konuşmasını tamamlayan Metin Karakoç, programın sohbet havasında ve samimi bir şekilde devam etmesini istediklerini belirterek, sözü toplantıya katılan gazetecilere bıraktı.

İYGAD Başkanı Mert; “Gazetecilik kadar Dernekçilik de zor”

İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert, yaptığı konuşmada gazetecilerin ne kadar zor şartlarda hayatlarını idame ettirdiklerini en iyi bilenlerdenim. Elimizden geldiği kadar meslektaşlarımıza meslek örgütü olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. 

Karaali: Dernekcilikte adım adım yükseliyoruz

Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali'de yaptığı konuşmada, Çalışan Gazeteciler günü hakkında kısa bir bilgi verdi. Karaali, Çalışan Gazeteciler günü 1961'de Bülent Ecevit'in çalışma bakanıyken Gazetecilere verilen bir haktır. Günümüzde de meslektaşlarımız tüm kırpmalara ve engellere rağmen O günün nimetlerinden faydalanmaktadır" dedi. Karaali sözlerine şöyle devam etti: Bugün burada bu çatı altında sizlerle- hemşerilerimle birarada olmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Nedeni ise her geçen gün Dernekcilik adına biraz daha organize olmamız ve biraz daha örgütlenmemizdir.” dedi.

“En fazla haber akışının Ardahan Kültür Evi’nden”

Mehmet Mert’in ardından tek tek söz alan gazeteciler ise, bölgede bulunan dernekler içinde 10 Ocak gazeteciler gününü unutmayan ve bu güne özel etkinlik düzenleyen tek Derneğin Ardahan Kültür Evi olmasından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Ardahan Kültür Evi’nin yaptığı yoğun çalışmaları takip ettiklerini belirten gazeteciler, bölgede bulunan dernekler arasında en fazla haber akışının Ardahan Kültür Evi’nden geldiğine dikkat çekerek, “bu durumun yönetimde bulunan gazeteci arkadaşlarımızın farkını ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi