Arnavutköy’ün çiçeği burnunda İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Korkmaz, Arnavutköy de alınan güvenlik tedbirleri konusunda soru soran basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Arnavutköy’de güvenlik konusunda çok sıkı tedbirler aldıklarını söyleyen Aykut Korkmaz, “Arnavutköy’ün büyük bir yüzölçümüne sahip, her geçen gün gelişen ve büyüyen, sürekli göç alan bir ilçe olduğunu, yakın gelecekte İstanbul’un en büyük ve en kalabalık ilçelerinden birisi haline geleceğini belirten Korkmaz, sürekli gelişmekte olan bölgelerin elbette güvenlik konusunda bazı sıkıntıları olabilir. Biz Emniyet olarak vatandaşlarımızın her zaman huzur ve güven içerisinde yaşayabilmeleri için her türlü tedbiri alıyoruz ve alacağız” dedi.




KAPKAÇ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK

Son günlerde Arnavutköy Tapu Müdürlüğü önünde meydana gelen kapkaç olaylarını ve vatandaşların bu konudaki şikayetlerini gündeme getiren bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan emniyet Müdürü Korkmaz, “Tapu müdürlüğü önünde son günlerde meydana gelen “kapkaç” olaylarının önüne geçmek amacı ile Tapu Dairesi önüne “Mobese Kameraları” kurulması için gerekli adımların atıldığını, Maliyetinin yüksek olmasına rağmen bu tür bir çalışmayı yapacaklarını kaydetti. Ayrıca yüksek miktarda sıcak paranın döndüğü Arnavutköy Tapu Müdürlüğü önünde ve içerisinde görev yapan sivil veya resmi ekiplere takviye yapılacağını da söyleyen Aykut Korkmaz, “Vatandaşlarımızın mağduriyeti bizim mağduriyetimizdir. Biz Emniyet olarak yasaların verdiği yetkileri kullanarak vatandaşlarımıza güven ve huzuru temin etmek durumundayız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diyerek bu konudaki kararlılığını dile getirdi. Arnavutköy’de görev Emniyet yapan ekiplerinin araç yetersizliği konusuna da değinen Korkmaz,“Şuan yetersiz olan araçlarımıza takviye amacı ile yeni araç alımı konusunda bir çalışma başlattık. Bu çalışmanın önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini ümit ediyorum. Araç takviyesi gerçekleştiği takdirde Arnavutköy’de devriye görevi yapan araç sayımızda buna paralel olarak artış olacaktır. Bu durum Arnavutköy bölgesinde yaşayan vatandaşımızın huzur ve güveni için olumlu bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Arnavutköy’de meydana gelmesi muhtemel “terör” konularına da değinen Korkmaz, “Arnavutköy her ne kadar kozmopolit bir nüfus yapısına sahip olsa da terör konusunda en çok sıkıntı yaşanan diğer ilçelere göre daha şanslı ve sakindir. Ekiplerimiz bu tür olayların çıkması muhtemel bölgelerde koordineli ve sıkı bir şekilde çalışmaktalar. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, Onların huzur ve rahatı için gereken her türlü önlemi almakta hiçbir şeyden çekinmeyiz” diyerek, vatandaşlarımızın huzurunu bozmaya yeltenenlere adeta gözdağı verdi.

KAPIMIZ BASINA HER ZAMAN AÇIKTIR

Daha önceki görev yaptığı bölgelerde de basın mensupları ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarının altını çizen Aykut Korkmaz, “Basının topluma yaptığı katkılar tartışılmaz. Basın da tıpkı bizler gibi bir nevi kamu görevi yapmaktadır. Bundan dolayıdır ki ben Basınla olan ilişkilerimi her zaman sıcak tutmuşumdur. Sizlere de halkımızı bilinçlendirme ve haber alma hakkı konusunda elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğim Kapılarımız her vatandaşımıza olduğu gibi Basına da sonuna kadar açıktır, bana 7/24 saat ulaşabilirsiniz” dedi.

Orhan ŞİMŞEK/Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi