İlçe Emniyet Müdürü Erdem Torlak’a, Zuhuratbaba Mahallesi’nde son günlerde arka arkaya gelen hırsızlık ve asayiş konularıyla ilgili şikayetlerini dile getiren muhtar ve vatandaşlar, on günde sekiz hırsızlık vakası olduğunu belirterek güvenlik endişesi yaşadıklarını ifade ettiler. Mahallelerin de mobese kamera sisteminin hiç olmadığından da şikayet eden vatandaşlar, konuyla ilgili üstlerine düşen bir şey varsa yapmaya hazır olduklarını da ifade ettiler.

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Erdem Torlak, Mahalle Muhtarı Aykut İncesaraç ve vatandaşların kendisini ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek, sorun ve çözüm önerilerini birlikte konuşmanın çok daha faydalı olacağını söyleyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mahalleliye tavsiyelerde bulunan Torlak, özellikle birinci katta oturan mahalle sakinlerine bütçeleri müsaitse, parmaklık ve kamera sistemini kullanmalarının güvenlik açısından bir tedbir olacağını belirtti.

Kamera kayıt sistemi olduğu halde bürokrasinin yavaş işlediğini ve henüz gerekli incelemelerin başlamadığını, devriye gezen ekip sayısının yetersizliğinden de sıkıntı yaşadıklarını belirten Muhtar Aykut İncesaraç, İçişleri Bakanlığı’na iletilmesi için imza kampanyası düzenlediklerini de söyledi.

Önümüzdeki günlerinde bölgeyle ilgili tedbirleri arttırma yönünde özel çalışmalar yapacağını söyleyen Emniyet Müdürü Erdem Torlak’ta, vatandaşın asayişi için üzerine düşen herşeyi yapmaya devam edeceğini belirtti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi