Belediye meclis binası encümen salonunda yapılan ihaleye evrağı eksik olduğu için Murat Erdemcik ve Hüseyin Çakır alınmadı. İhaleye Eyüp Yılmaz, ARM Yapı, Belmar A.Ş, Nuri Çakal, Aristo Yayıncılık, Karmis, Taner Kıtay olmak üzere 9 kişi katıldı.



1990 yılından beri 25 yıldır aralıksız olarak Ata Park işletmeciliğini yapan Taner Kıtay, 8 bin TL kira ödediği park ihalesine girerken, "Hak eden kazansın" dedi.



8 bin TL’den açılan ihale 17 bin TL’ye çıkınca ihaleden çekilen Eyüp Yılmaz, belediyenin fiyat artışında sınır tanımamasını eleştirerek, belediye yetkililerine "Başınıza dert açıyorsunuz. Bakırköy'de siyaset yapıyorsunuz ve Bakırköylüleri üzüyorsunuz, biraz makul olun. Bakırköy için endişe duyuyorum" diyerek ihaleden çekildi.

22 bin TL'ye çıkan fiyatlandırmanın ardından ihalede Nuri Çakal, Belmar ve Taner Kıtay kaldı. 13. turda Nuri Çakal'ın da ihaleden çekilmesiyle çekişme iyice tırmandı. 36 tura kadar yükselen çekişmeli açık arttırmanın sonunda Belmar da ihaleden çekildi ve 34 bin 800 TL ile ihaleyi Ata Park'ı eski işletmecisi Taner Kıtay kazandı.



İhale sonunda imza işlemlerini tamamlayarak basına açıklamalarda bulunan Taner Kıtay, "Biz ecrimisille 2012 yılından beri Ata Park'ta kiracıyız. Belediyemiz kira kontratımızı yasallaştırmak için ihale açtı. Bize kötülüğü yapan belediye değil, derleme toplama kişilerle ihalenin oluşudur" diyerek sonuca tepki gösterdi.

İhale sonunda meclis kapısında bekleyen vatandaşlar, ihale bedelinin yüksek olmasından şikayet ederek, şartnamede yer alan çay 2, su 1 ve kahvenin 3 TL ile sınırlandırılmasına karşılık, vergisi ve stopajı ile 40 bin lirayı bulan kira bedelinin nasıl ödeneceğini sordu.

Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi