Binanın çökme tehlikesi bulunduğu belirlenince bitişiğindeki iki bina da kolonu patlayan binanın üzerine devrilebileceği endişesiyle tahliye edildi. 3 binadaki aile, Avcılar Belediyesi tarafından bir otele yerleştirildi.
Bina sakinleri deprem olduğunu zannederek paniğe kapıldı.

Ancak, çevrede bu sarsıntıyı hisseden kimse olmadığı anlaşılınca binada araştırma yapıldı. Sarsıntı ve sesin nedeni tespit edilemeyince Avcılar Belediyesi’nden yardım istendi. Avcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Köksal Koçhan, uzmanlarla birlikte binaya giderek inceleme yaparken bodrum katındaki binayı taşıyıcı ana kolonun patladığı belirlendi. Binanın tehlike yarattığı göz önüne alınarak kısa süre içerisinde tahliye edilmesi kararlaştırıldı İmar ve Şehircilik Müdürü Koçhan, şöyle dedi:

2 KATI KAÇAK ÇIKTI

“Bina 1998 yılında yapılmış. 6 katlı. Her katında 2′şer üst katında ise 1 daire olmak üzere 11 daireli. 2 katının kaçak olduğu o tarihte tespit edilmiş. Ancak, yıkım işlemi uygulanmamış. Detaylı risk değerlendirmesi yapılacak. Ana kolon patladığı için ilk tespitimize göre yıkılması gerek. Zeminde görünür bir tehlike yok. Kesin karar risk tespiti ardından verilecek. Eşyaları tahliye etmedik. Ancak, olası hırsızlık veya benzer duruma karşı önlemler alındı. Yanındaki iki binada oturanlar da olası yıkılma tehlikesine karşı hassasiyet gösterip binalarını boşalttı. İlk tespitte yıkılması gerek, daha detaylı incelenip gereği yapılacaktır”

MAĞDURLAR OTELE YERLEŞTİRİLDİ

Avcılar Belediyesi, taşıyıcı kolanlarının bilinmeyen bir sebeple, aniden, büyük bir gürültüyle patlaması sonucu zarar gören 6 katlı apartmanda yaşayan vatandaşların, mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlattı.
Avcılar Belediyesi ekipleri tarafından binanın bulunduğu yerde inceleme yaparak, can ve mal güvenliği için tedbirler alındı. Belediye ekiplerince binada ve yan binalarda yasayanlar tedbir amaçlı tahliye edilerek, otellere yerleştirildi. Olaydan etkilenen hiçbir vatandaş mağdur edilmezken, ayrıca otelde konaklatılan ailelere Aşevi'nde yemek hizmeti sunuluyor.

Binada taşıyıcı kolonların patlamasının nedeni yapılacak olan incelemelerin ardından belli olacak.
Senay Badur- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi