2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla Avcılar Alsancak İlkokulu’nda açılış ve İlköğretim Haftası Kutlama töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Avcılar İlçe Kaymakamı Enver Ünlü, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Avcılar Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler ve veliler katıldı.





Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ili başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin yaptı. Engin konuşmasında, öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyerek, “Siz ne kadar çalışır kendinizi geliştirirseniz değerinizde o kadar çok artar. Bu ölçüde çalışmanızı istiyoruz” dedi.
Avcılar İlçe Kaymakamı Enver Ünlü de yaptığı konuşmada öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

BİLİMİN IŞIĞINDA AYDINLIK BİR GELECEK

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, programda yaptığı konuşmada geleceğin gençlerine yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi. Başkan Dr. Toprak, “Eğitime verilen önemle birlikte bugün heyecanlı bir günü hep beraber yaşamaktayız. Sizlerin çok güzel yarınlara imza atacak gençler olduğunuza inanıyorum. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ demiştir. İşte yeni bir eğitim öğretim döneminde bilimin ışığında aklın yolunda aydınlık geleceklere hep beraber ilerleyeceğimizden eminim. Bizler sizin her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.






ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDULAR

Konuşmaların ardından öğrencilerin sunduğu halk oyunları ve çeşitli gösterilerle devam eden programda, Avcılar Kaymakamı Enver Ünlü, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve belediye meclis üyeleri hep birlikte sınıfları ziyaret ederek, ilkokula yeni başlayan öğrencilere Avcılar Belediyesi tarafından hazırlanan çantaları hediye ettiler.
Avcılar Alsancak İlkokulu Müdürü Murat Kızılkaya Avcılar Belediyesi tarafından okullarına yapılan hizmet ve katkılardan dolayı Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’a teşekkür etti.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi