Bin 500’den fazla davetlinin katıldığı gecede Sivaslılar eğlencenin doruğuna ulaştı. Avcılar Sivaslılar Derneği AVSİDER dillere destan bir geceye imza attı. Avcılar Seremoni Düğün salonunda gerçekleşen dayanışma gecesinde binlerce davetlinin katılması izdihama sebep oluyordu.

Avcılar Sivaslılar Dernek Başkanı İsmail Hakkı Kocakaya’nın ev sahipliğindeki gecede derneğin yönetim kurulu üyeleri gelen davetlileri kapıda karşıladı. Gecede dernek üyelerinden oluşan AVSİDER Halk Korosu Aşık Veysel’in türkülerini seslendirdi. Gecede; Sivas sporun kaptanı Ziya’nın forması ile el işçiliği ile yapılan ve AVSİDER korosunun söylediği türkülere eşlik eden sazda açık artıma ile satıldı. Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü’nün de katıldığı geceye, İlçe Başkanları siyasiler, STK başkanları, Belediye Başkan aday adayları ve misafirler katıldı.



Kocakaya: Sivaslılar artık yönetilmeye değil, yönetmeye talip

Avcılar Sivaslılar Dernek Başkanı İsmail Hakkı Kocakaya, “Bu geceyi Sivaslılar’ın bir olma, birlik ve beraberliğin daha da güçlenebilmesi için düzenledik. Şuan seçim süresi içine girdik Sivaslı Belediye Başkan aday adaylarımızda Avcılar için yarışa girdiler. Avcılar’da Sivaslılar nüfus anlamında ikinci sıradadır. Sivaslılar artık yönetilmeye değil, yönetmeye taliptir. Biz diyoruz ki; Avcılar daha Avcılar olmadan önce Ambarlı Mahallesi vardı. Avcılar’ın ilk yerleşmesinde Sivaslı müteahhitlerin çok büyük payı vardır. Sivaslılar burada ekonomik anlamda sanayide, işçilikte Avcılar’a büyük katkılar sunmuştur. Bizler Sivaslıyız ama Avcılar’da, yaşıyoruz ve bütün yatırımlarımız burada. Sivaslı olarak birbirinden değerli beş aday adaylarımız var. Bu adaylarımızı parti genel merkezine sunduk. Bizler başı dik duruyoruz biri üzerinde direnmiyoruz. Bu dik duruşumuz ile Avcılar’da Sivaslı bir aday istediğimizi söylüyoruz. Bu anlamda Sivaslılar birlik ve beraberlik içinde olacaktır” diye konuştu. Gecenin en büyük sürprizi AVSİDER yönetiminden oluşan halk korosu oldu. Sivas yöresine ait türküler geceye katılan Sivaslılardan ve misafirlerden büyük alkış aldı.

Senay Badur/ Kent Yaşam  

Editör: Haber Merkezi