2016-2017 su ürünleri av sezonu Sarıyer Rumelifeneri’nde düzenlenen törende Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından “Vira Bismillah” denilerek açıldı.

Rumelifeneri’ndeki balıkçı barınağında düzenlenen tören nedeniyle barınaktaki tüm tekneler Türk Bayrakları ve balıkçılıkla ilgili sözlerin yer aldığı pankartlarla süslendi.

Saat 16:00’da başlayan törene Bakan Faruk Çelik’in yanısıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, AK Parti Milletvekilleri, Gıda Tarım ve Hayvacılık Bakanlığı İstanbul İl Müdürü  Hamit Aygül, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Gıda Tarım ve Hayvacılık Bakanlığı Sarıyer İlçe Müdürü Yavuz Acar, balıkçı reisleri, davetli askeri ve sivil misafirler ile balıkçılarla aileleri katıldı.

Törene gelmeden önce Üsküdar Beylerbeyi’inde su ürünleriyle ilgili çalışmalarda bulunan iş adamlarıyla biraraya gelip sohbet eden Bakan Çelik daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar’la birlikte Kıyı Emniyeti’ne ait bir botla Rumelifeneri’ne geçti. Bakan Çelik, deniz yolculuğu sırasında bir ara botun dümenine geçip, kaptanlık yaptı.

2016-2017 av sezonunun açılış töreni şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Anadolu Dans Grubu değişik yörelere ait halk oyunları sundu. Daha sonra Sarıyer-Kireçburnu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Güney, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay ve İBB Başkanı Kadir Topbaş, Vali Vasip Şahin törene katılanlara konuşmada bulundu. Hediye edilen denizci şapkasıyla kürsüye çıkıp, halka hitaben son konuşmacı olan Bakan Faruk Çelik ise önce Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki çabası ve kararlılığından söz edip, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle yıpratılmak istenilen TSK’nın Suriye’de başarılı bir operasyona imza attığını söyledi. Bakan Çelik daha sonra balık üretimi ve tüketimiyle ilgili bilgiler verip, su ürünlerinin yönetmeliklere ve kurallara uygun şekilde avlanması gerektiğini, gelecek nesiller de düşünülerek, deniz ürünlerinin soyu kuruyacak şekilde bilinçsiz avlanmadan kaçınılmasını istedi.

Bakan Faruk Çelik yeni av sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek “Vira Bismillah” dedi ve konuşmasını tamamladı. Bakan ve beraberindekiler daha sonra kurdele keserek yeni av sezonunu açtı. Bu arada tören alanındaki ızgaralarda pişirilen balıklar vatandaşlara dağıtıldı. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

 

Editör: Haber Merkezi