Meslek etiği gereği bilgi almak için belediyenin her birimine ulaşmaya çalışmamıza rağmen, hiç bir cevap alamamıştık. Önce kendisi, sonrada korumalarıyla birlikte kendisini dövdüğünü söyleyen Anıl Koç’un annesi de konuştu. 

“29 yaşındaki oğlumun onuru, gururu kırıldı”

İyi olmadığını, moralinin çok bozuk olduğunu ifade eden CHP Küçükçekmece Kadın Kolları üyesi Ülkü Koç, “Oğlum çok ağlıyor. Onuru, gururu kırıldı. Günlerdir neye uğradığını şaşırmış vaziyetteydi. Bana telefon edip ‘anne beni dövdüler’ dediğinde şaka yapıyor sandım. Taksiye binip geldiğinde şoka girdim” dedi.

“Benim oğlum bir şey demişse okyanusta damladır”

Sonrasında Başkan Kerimoğlu’nu aradığını, başkanın kendisi ile görüşmek istemediğini, telefona bakan sekretere kendisini tanıtıp kapattıktan sonra başkanın kendisini aradığını söyleyen Ülkü Koç, “Telefonda yaptığım konuşmalarda sinirimden ağzıma geleni saydım. Ben evladımı tek başına büyüten bir anneyim. Belediye hakkında konuşulanlar karşısında benim oğlum bir şey demişse okyanusta damladır. Ertesi gün görüşmeye çağırdı beni. Cumhuriyet Halk Partisi’nin makamına saygı duyduğum için gittim ve tek başıma bir ordu olduğumu söyledim. Sonuna kadar  davamın peşinde olduğumu da ifade ettim ve gittim” diyen Koç, “29 yaşındaki oğlumun onuru, gururu gitmiş. Bunu kim nasıl onaracak” diyerek isyan etti.

“Görüşmede Yahya Göktaş’ta vardı”

Başkan Kerimoğlu’nun kendisinden özür dilediğini de ifade eden Ülkü Koç,görüşme esnasında Meclis Üyelerinden Yahya Göktaş’ın da yanlarında olduğunu söyleyerek, “Özrü kabul etmiyorum. Cumhuriyet Halk Partisine de, partili yoldaşlarıma da saygım var ama söyleme değil, eyleme bakarım” dedi.   Hastane raporlarını aşdıklarını, 3 günlük iş göremez raporu olduğunu, oğlunun vücudunda tekme yemediği yeri kalmadığını anlayarak anlatan Ülkü Koç, Avukatıyla birlikte hareket ettiklerini, prosödürleri tamamladıktan sonra basın açıklaması yaparak tüm gerçekleri anlatacaklarını ifade etti.

Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi